Artikel top billede

Efter 12 års hemmelighedskræmmeri: Nu kan Apple være på vej med revolutionerende ny teknologi

Apple er snublende tæt på et gennembrud for en teknologi, som selskabet har arbejdet på i 12 år.

Et ambitiøst Apple-projekt, der angiveligt blevet sat i gang under Steve Jobs, har ifølge erhvervsmediet Bloomberg gjort så store fremskridt, at det nu er forventningen, at det vil udmønte sig i et reelt produkt.

Projektet går under navnet E5, og målet er, at udvikle en teknologi, der gør det muligt at aflæse folks blodsukker uden at det er nødvendigt at prikke hul på huden.

I stedet vil det være muligt at foretage en optisk måling, hvor en laser lyser gennem huden.

En teknologi som denne har potentiale til at gøre hverdagen betydeligt lettere for millioner af diabetes patienter over hele verden

Ifølge Bloomberg er Apples-projekt nu så fremskredent, at det er selskabet forventning, at det inden for en årrække vil være muligt at realisere projektet og bringe teknologien på markedet.

Været undervejs i 12 år

Projektet har allerede været undervejs i mere end 12 år, og hundredvis af ingeniører knokler ifølge Bloomberg på projektet.

Apple har ligeledes testet teknologien på hundredvis af personer, og i øjeblikket arbejdes der på en prototype, som dog stadigvæk er på størrelse med en iPhone og skal spændes på brugerens overarm.

Teknologien skal dog formodentligt være betydeligt mere kompakt før, at den vil være klar til lancering. Det ultimative mål for Apple er ifølge Bloomberg at gøre måleenheden så kompakt, at teknologien vil kunne integreres i et Apple Watch.