Artikel top billede

(Foto: Frederiksbergmuseerne)

Udstilling: Se kunst der hvor dagslyset aldrig når ned

I Cisterne under Søndermarken over for Frederiksberg Slot gemmer der sig 4.400 kvadratmeter i et tidligere vandreservoir. Kunstner forvandler nu rummet til en kæmpe installation hvor lyset som farvestrålende penselstrøg bryder med mørket.

De er de færreste kunstgallerier hvor luftfugtigheden er tæt på 100 procent, dagslyset aldrig når ned, hvor rumklangen runger i 17 sekunder, og temperaturen svinger mellem 4 og 16 grader.

Men i Cisterne under Søndermarked over for Frederiksberg Slot gemmer der sig 4.400 kvadratmeter i det tidligere vandreservoir.

Hver år indbyder Cisternerne en kunstner til at fylde de flotte og fugtige kamre med et unikt stedspecifikt værk.

I år er det den sydkoreanske kunstner Kimsooja, som i en omfattende installation kaldet ”Weaving the Light” der forvandler rummet til en kæmpe installation hvor lyset som farvestrålende penselstrøg på transparente lærreder bryder med mørket.

Installationen er skabt af lysbrydende film opsat på paneler, der lader lyset passere gennem mikroskopiske overflader af horisontale og vertikale prismer.

Lysstrålerne spaltes i alle regnbuens farver, som væver sig ind og ud af de underjordiske søjlegange.

Cisternerne funder du i Søndermarken overfor Frederiksberg Slot i København. Der er åbent tirsdag til søndag 11:00 til 18:00 og torsdag 11:00 til 20:00. Udstillingen løber til 30. november 2023.

Det koster 115 kroner for voksne og 90 kroner for unge under 27 år. Børn under 18 år kommer gratis ind. Mere om udstillingen her.