Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft truer konkurrerende søgemaskiner, der udvikler egne AI-chatprodukter

Flere konkurrerende søgemaskiner skal have udnyttet data fra Microsofts søgemaskine Bing til at udvikle egne AI-chatprodukter. Microsoft vil nu have sat en stopper for det.

Microsoft er ude med riven over for et par kunder, der tilsyneladende er i gang med at udnyttet data fra søgemaskinen Bing til at udvikle egne AI-chatprodukter.

Det skal stoppe, mener Microsoft, der som bekendt selv har en stor aktie i det verdensomspændende fænomen ChatGPT.

Microsoft truer nu de pågældende kunder, der ikke nævnes med navn, med at afskære adgangen til internetsøgningsdata fra Bing, som det licenserer til konkurrerende søgemaskiner.

Det skriver Reuters.

Minimum to kunder har fået besked af Microsoft om at stoppe med at fordre deres AI-chatværktøjer med det søgeindeks fra Bing, som de har adgang til at scanne i realtid.

Det overtræder vilkårene i kontrakten, mener Microsoft.

"Vi har været i kontakt med partnere, der ikke overholder kravene, som led i at vi fortsætter med at håndhæve vores vilkår over hele linjen. Vi vil fortsætte med at arbejde direkte med dem og give alle nødvendige oplysninger for at finde en vej frem," lyder det fra en talsperson fra Microsoft.

Den skarpe udmelding fra Microsoft kommer i kølvandet på, at Microsoft for nyligt opgraderede Bing-søgemaskinen med kunstig intelligens-funktioner fra ChatGPT.

Det er selvsagt en bane, som Microsoft nok gerne vil holde for sig selv.

Microsoft licenserer data i sit Bing-søgeindeks – et kort over internettet, der hurtigt kan scannes i realtid - til andre virksomheder, der tilbyder websøgning, såsom Yahoo og DuckDuckGo.

Microsoft og Google er de eneste to virksomheder, der indekserer hele internettet, og Googles begrænsninger i brugen af ​​dets indeks har fået næsten alle andre søgemaskiner til at bruge Bing.