Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk og Apple-stifter tigger om en AI-pause

Tesla-chefen Elon Musk, Apple-stifteren Steve Wozniak og en række andre topfolk i branchen ønsker, at tech-giganterne stopper AI-eksperimenterne.

En række absolutte topfolk i tech-branchen heriblandt Elon Musk og Steve Wozniak ønsker en AI-pause med henblik på, at det er farligt for samfundet.

”Vi opfordrer alle AI-laboratorier til øjeblikkeligt at holde pause i mindst 6 måneder i træningen af ​​AI-systemer, der er stærkere end GPT-4,” skriver de i et åbnet brev og fortsætter:

”AI-systemer med menneskelig konkurrencedygtig intelligens kan udgøre store risici for samfundet og menneskeheden, som vist af omfattende forskning.”

Tech-folkene henviser til, at AI-ræset er blevet et kapløb, som er ude af kontrol, hvor der produceres digitale hjerner ingen helt kan forstå.

”Vi må spørge os selv: Skal vi lade maskiner oversvømme vores informationskanaler med propaganda og usandhed? Skal vi automatisere alle job, også de opfyldende? Skal vi udvikle ikke-menneskelige sind, der i sidste ende kan overstige, overliste, forælde og erstatte os? Skal vi risikere at miste kontrollen over vores civilisation? Sådanne beslutninger må ikke delegeres til ikke-valgte tech-ledere,” fremgår det af brevet.

De ønsker, at AI-udviklerne i højere grad arbejder med politiske beslutningstagere.

Listen af underskrivere på brevet er lang og kan findes her. Den inkluderer blandt andre:

 • Yoshua Bengio , grundlægger og videnskabelig direktør hos Mila, vinder af Turing-prisen og professor ved University of Montreal

 • Stuart Russell, Berkeley, professor i datalogi, direktør for Center for Intelligente Systemer og medforfatter til standardlærebogen "Artificial Intelligence: a Modern Approach"

 • Elon Musk, CEO for SpaceX, Tesla & Twitter

 • Steve Wozniak, medstifter, Apple

 • Yuval Noah Harari, forfatter og professor, hebraiske universitet i Jerusalem.

 • Andrew Yang, Forward Party, medformand, præsidentkandidat 2020, NYT bestsellerforfatter, præsidentens ambassadør for globalt entreprenørskab

 • Connor Leahy, CEO, Conjecture

 • Jaan Tallinn, medstifter af Skype, Center for Studiet af Eksistentiel Risk, Future of Life Institute

 • Evan Sharp, medstifter, Pinterest

 • Chris Larsen, medstifter, Ripple

 • Emad Mostaque, CEO, Stability AI

 • Valerie Pisano, præsident og administrerende direktør, MILA

 • John J Hopfield, Princeton University, professor emeritus, opfinder af associative neurale netværk

 • Rachel Bronson, præsident for Bulletin of the Atomic Scientists
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere