Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk og Apple-stifter tigger om en AI-pause

Tesla-chefen Elon Musk, Apple-stifteren Steve Wozniak og en række andre topfolk i branchen ønsker, at tech-giganterne stopper AI-eksperimenterne.

En række absolutte topfolk i tech-branchen heriblandt Elon Musk og Steve Wozniak ønsker en AI-pause med henblik på, at det er farligt for samfundet.

”Vi opfordrer alle AI-laboratorier til øjeblikkeligt at holde pause i mindst 6 måneder i træningen af ​​AI-systemer, der er stærkere end GPT-4,” skriver de i et åbnet brev og fortsætter:

”AI-systemer med menneskelig konkurrencedygtig intelligens kan udgøre store risici for samfundet og menneskeheden, som vist af omfattende forskning.”

Tech-folkene henviser til, at AI-ræset er blevet et kapløb, som er ude af kontrol, hvor der produceres digitale hjerner ingen helt kan forstå.

”Vi må spørge os selv: Skal vi lade maskiner oversvømme vores informationskanaler med propaganda og usandhed? Skal vi automatisere alle job, også de opfyldende? Skal vi udvikle ikke-menneskelige sind, der i sidste ende kan overstige, overliste, forælde og erstatte os? Skal vi risikere at miste kontrollen over vores civilisation? Sådanne beslutninger må ikke delegeres til ikke-valgte tech-ledere,” fremgår det af brevet.

De ønsker, at AI-udviklerne i højere grad arbejder med politiske beslutningstagere.

Listen af underskrivere på brevet er lang og kan findes her. Den inkluderer blandt andre:

 • Yoshua Bengio , grundlægger og videnskabelig direktør hos Mila, vinder af Turing-prisen og professor ved University of Montreal

 • Stuart Russell, Berkeley, professor i datalogi, direktør for Center for Intelligente Systemer og medforfatter til standardlærebogen "Artificial Intelligence: a Modern Approach"

 • Elon Musk, CEO for SpaceX, Tesla & Twitter

 • Steve Wozniak, medstifter, Apple

 • Yuval Noah Harari, forfatter og professor, hebraiske universitet i Jerusalem.

 • Andrew Yang, Forward Party, medformand, præsidentkandidat 2020, NYT bestsellerforfatter, præsidentens ambassadør for globalt entreprenørskab

 • Connor Leahy, CEO, Conjecture

 • Jaan Tallinn, medstifter af Skype, Center for Studiet af Eksistentiel Risk, Future of Life Institute

 • Evan Sharp, medstifter, Pinterest

 • Chris Larsen, medstifter, Ripple

 • Emad Mostaque, CEO, Stability AI

 • Valerie Pisano, præsident og administrerende direktør, MILA

 • John J Hopfield, Princeton University, professor emeritus, opfinder af associative neurale netværk

 • Rachel Bronson, præsident for Bulletin of the Atomic Scientists
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere