Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk og Apple-stifter tigger om en AI-pause

Tesla-chefen Elon Musk, Apple-stifteren Steve Wozniak og en række andre topfolk i branchen ønsker, at tech-giganterne stopper AI-eksperimenterne.

En række absolutte topfolk i tech-branchen heriblandt Elon Musk og Steve Wozniak ønsker en AI-pause med henblik på, at det er farligt for samfundet.

”Vi opfordrer alle AI-laboratorier til øjeblikkeligt at holde pause i mindst 6 måneder i træningen af ​​AI-systemer, der er stærkere end GPT-4,” skriver de i et åbnet brev og fortsætter:

”AI-systemer med menneskelig konkurrencedygtig intelligens kan udgøre store risici for samfundet og menneskeheden, som vist af omfattende forskning.”

Tech-folkene henviser til, at AI-ræset er blevet et kapløb, som er ude af kontrol, hvor der produceres digitale hjerner ingen helt kan forstå.

”Vi må spørge os selv: Skal vi lade maskiner oversvømme vores informationskanaler med propaganda og usandhed? Skal vi automatisere alle job, også de opfyldende? Skal vi udvikle ikke-menneskelige sind, der i sidste ende kan overstige, overliste, forælde og erstatte os? Skal vi risikere at miste kontrollen over vores civilisation? Sådanne beslutninger må ikke delegeres til ikke-valgte tech-ledere,” fremgår det af brevet.

De ønsker, at AI-udviklerne i højere grad arbejder med politiske beslutningstagere.

Listen af underskrivere på brevet er lang og kan findes her. Den inkluderer blandt andre:

 • Yoshua Bengio , grundlægger og videnskabelig direktør hos Mila, vinder af Turing-prisen og professor ved University of Montreal

 • Stuart Russell, Berkeley, professor i datalogi, direktør for Center for Intelligente Systemer og medforfatter til standardlærebogen "Artificial Intelligence: a Modern Approach"

 • Elon Musk, CEO for SpaceX, Tesla & Twitter

 • Steve Wozniak, medstifter, Apple

 • Yuval Noah Harari, forfatter og professor, hebraiske universitet i Jerusalem.

 • Andrew Yang, Forward Party, medformand, præsidentkandidat 2020, NYT bestsellerforfatter, præsidentens ambassadør for globalt entreprenørskab

 • Connor Leahy, CEO, Conjecture

 • Jaan Tallinn, medstifter af Skype, Center for Studiet af Eksistentiel Risk, Future of Life Institute

 • Evan Sharp, medstifter, Pinterest

 • Chris Larsen, medstifter, Ripple

 • Emad Mostaque, CEO, Stability AI

 • Valerie Pisano, præsident og administrerende direktør, MILA

 • John J Hopfield, Princeton University, professor emeritus, opfinder af associative neurale netværk

 • Rachel Bronson, præsident for Bulletin of the Atomic Scientists
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere