Artikel top billede

Google lancerer rival til Microsoft SQL Server

Google går nu Microsoft i bedene med en konkurrent til SQL Server.

Microsofts SQL Server er den dominerende spiller på det lokale databaseservermarked – Google har konkurreret i clouden, men endnu ikke on-premise.

Det ændrer sig dog nu, skriver vores søstermedie Infoworld.

Google har nemlig lanceret nemlig AlloyDB Omni, som er en ny downloadbar on-premises version af AlloyDB-databaseserverløsningen, som Google lancerede sidste år.

Den giver kunder mulighed for at køre databasetjenester on premise.

Lige nu er den nye satsning i privat forhåndsvisning.

AlloyDB bruger samme underliggende engine som AlloyDB, og det kan downloades on premise, på edgen, på clouden og på udviklerlaptops.

"AlloyDB Omni-indexadvisoren hjælper med at fjerne gættearbejdet med at finjustere forespørgselsydelsen ved at foretage en dyb analyse af de forskellige dele af en forespørgsel, herunder underforespørgsler, joins og filtre," lyder det fra Andi Gutmans, general manager for databaser hos Google Cloud, i et blogindlæg.

For at reducere ventetid for forespørgselsresultater bruger Omni AlloyDB's kolonnemotor, der holder ofte forespurgte data i en hukommelse-kolonne-format for hurtigere scanning, joins og aggregeringer, meddeler han.

Dertil tilføjes det, at AlloyDB Omni bruger machine learning til automatisk at organisere data mellem rækkebaserede og kolonne-baserede formater, konvertere data, når det er nødvendigt, og vælge mellem kolonne-baserede og rækkebaserede udførelsesplaner.

"Dette leverer fremragende ydeevne for en bred vifte af forespørgsler med minimal ledelsesoverhead," meddeler Gutmans.

Et stort markedspotentiale

Ifølge Matt Aslett, forskningsdirektør hos Ventana Research, som Infoworld har talt med, er der et stort potentiale.

"AlloyDB blev lanceret for at gøre det muligt for organisationer at modernisere applikationer med høje krav til ydeevne og pålidelighed, som tidligere er blevet implementeret lokalt på virksomhedens operationelle databaser, herunder Oracle, IBM og Microsoft, samt PostgreSQL," sagde han.

"I 2025 vil to tredjedele af organisationerne revurdere deres nuværende operationelle databaseleverandører med henblik på at forbedre fejltolerancen og støtte udviklingen af ​​nye intelligente operationelle applikationer," tilføjede han.

Ifølge en rapport fra markedsundersøgelsesfirmaet Gartner accelererer kapløbet om at modernisere databaser på grund af virksomheders behov for at køre analyser til forretningsstrategi og vækst.