Artikel top billede

(Foto: Laurenz Heymann/Unsplash)

Nu begynder Apple også at dele fyresedler ud

Apple har ellers holdt på sine medarbejdere, mens massefyringer hos de øvrige tech-giganter står på.

Titusindvis af medarbejdere er blevet afskediget den seneste tid hos klodens førende tech-virksomheder hvor Meta, Google, Microsoft, Amazon og Twitter stod for de mest profilere massefyringer. Til sammen har de fem virksomheder barberet over 75.000 stillinger.

Medarbejderne hos den californiske tech-gigant Apple har indtil videre afværget prikkerunder – men ifølge meldinger fra finansmedierne Bloomberg og Business Insider, er tiden nu også til fyringsrunder hos selskabet.

Ifølge Bloomberg er der dog tale om behersket restrukturering af virksomheden, og der vil være ’sandsynligvis meget få’ fyringer.

Virksomheden vil skære ned i antallet af hvad det kalder udviklings- og bevarelsesteams, som er grupper der er ansvarlige for opførelsen og vedligeholdelse af Apples detailbutikker. Iblandt de afskedigede vil også være nogle management-stillinger.

Fyringerne kommunikeres som værende en strømlining af organisationen frem for afskedigelser. De berørte medarbejdere er blevet tilbudt at søge lignende stillinger øvrige steder i organisationen.

Apple talte i alt 164.000 medarbejdere ved udgangen af sidst regnskabsår i september 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere