Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Pc-producent indrømmer: Vi er blevet hacket

Den taiwanske pc-producent MSI er blevet udsat for ransomware-angreb. Selskabet råder til ekstra opmærksomhed, når opdateringer hentes.

Den taiwanske pc-producent MSI indrømmer på sin hjemmeside, at et cyberangreb har ramt ’dele af selskabets informationssystemer’.

Systemerne er ifølge selskabet genetableret og fungerer som de skal.

Angrebet debuterede ifølge sikkerhedsmediet Bleepingcomputer for mindst en uge siden, da MSI optrådte på en sortbørs over ransomware-emner.

Her påstår en gruppe kaldet ’Money Message’ at have stjålet kildekode fra selskabets netværk. Her bliver det fremvist dele af hvad der påstås at være CTMS og ERP-databaser samt software-nøgler, kildekoder og BIOS-firmware.

Gruppen kræver en løsesum på fire millioner dollar for ikke at frigive de følsomme oplysninger, skriver mediet.

MSI pointerer efterfølgende at cyberangrebet ikke har haft nogle signifikant operationelle eller finansielle konsekvenser.

Selskabet opfordrer dog brugere af MSI-computere til ekstra opmærksomhed, når opdateringer hentes.

”MSI anbefaler til alene at hente firmware og BIOS opdateringer igennem MSI’s hjemmeside og ikke at bruge filer fra andre kilder.” lyder beskeden.

MSI er baseret i Taiwan og er mest kendt for sin gaming-fokuserede laptops. Selskabet fremstiller derudover også grafikkort, servere, desktop-maskiner og pc-tilbehør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere