Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

ChatGPT beskylder fejlagtigt danske politikere for svindel og spritkørsel

ChatGPT kommer med fritopfundne anklager mod danske politikere, men hvem skal man holde ansvarlig, når en udenlandsk ChatGPT kommer med injurier?

En række danske folketingsmedlemmer bliver af af chatrobotten ChatGPT fejlagtigt beskyldt for at have begået ulovligheder.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen bliver Venstres forsvars- og udlændinge-ordfører Mads Fuglede beskyldt for at have fået en betinget fængselsstraf for at have videregivet fortrolige oplysninger til en journalist, mens tidligere folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll fejlagtigt bliver beskyldt for at fået en fængselsstraf for svindel.

Derudover bliver SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt fejlagtigt bliver beskyldt for at fået en bøde for at have kørt i påvirket tilstand i 2009.

“Hvis du havde skrevet det om mig i en artikel, så havde jeg nok kontaktet en advokat, fordi jeg ville føle, at det var så grænseoverskridende, at det skulle have en konsekvens. Men nu er det en algoritme, der har skrevet det, og det rejser en svær etisk problemstilling, for hvem holder man ansvarlig for det, siger Mads Fuglede til Børsen.

Svarene på ChatGPT ændrer sig tilsyneladende også over tid. Børsen oplyser, at da avisen senere hen stiller det samme spørgsmål til ChatGPT er beskyldningerne fjernet.

Til gengæld har ChatGPT efterfølgende i et svar til den danske journalist og Twitter-bruger Uffe Gardel skrevet, at Mads Fuglede tidligere er dømt for svindel, hvilket også er en falsk oplysning.