Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Amerikansk stat er snublende tæt på at få TikTok-forbud indført: Mangler kun én enkel underskrift

Den amerikanske delstat Montana er tæt på at få indført et forbud mod TikTok. Delstatens lovgivere har nemlig stemt for forbuddet, der nu kun kræver en underskrift fra guvenøren.

Lovgivere i den amerikanske delstat Montana har stemt for et forbud mod den kinesiske app TikTok.

54 stemte for, og 43 stemte imod, det skriver Reuters.

Før at TikTok er ulovliggjort i staten, kræves det nu kun en underskrift fra guvenøren, fremgår det.

Når underskfriften lander, bliver Montana den første stat til at forbyde den kinesiske app, der har været i vælten de sidste par måneder.

Det er dog forventningen, at Tiktok og moderselskabet Bytedance, vil forsøge at bekæmpe forbuddet ved at gå rettens vej.

De seneste måneder har flere amerikanske politikere udtrykt, at de ønskre at forbyde appen på landsplan.Inden afstemningen sagde en talsperson for Tiktok, at det bliver op til domstolene at vurdere, om loven overholder den amerikanske forfatning.

"Vi vil fortsætte med at kæmpe for Tiktoks brugere og kreatører i Montana, hvis levebrød og First Amendment er truet af denne grove politiske beslutning," lød det fra en talsperson fra TikTok, før at afstemningen blev udført.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere