Artikel top billede

(Foto: Vivino)

Danske Vivino går mod strømmen og satser på, at Kina kan blive selskabets største marked

Kina er på vej til at blive verdens største vinmarked, og det er en forretningsmulighed, danske Vivino ikke vil sige nej til, selv om forholdet mellem Kina og vesten er anspændt. Vivino har udviklet en ny app på kinesisk fra bunden og regner med en million brugere inden nytår.

Vivino, der har danske rødder, er nu verdens største online-markedsplads for vin. Og selskabet med udviklingsafdeling i Danmark og hovedkvarter i USA satser nu på, at Kina kan blive Vivino største marked.

Vivino har etableret et selvstændigt selskab i Kina og udviklet en helt ny app på kinesisk fra bunden, som blev lanceret ved årsskiftet. Foreløbig har app’en 150.000 brugere, og målet er en million brugere inden udgangen af 2023. Det skriver Børsen.

“Kina er et af de hurtigst voksende vinmarkeder i verden og er samtidig det vinmarked med den højeste online-penetration,” siger Heini Zachariassen, der er medstifter af Vivino.

Ifølge ham er det mellem 20 og 30 procent af al vinsalg i Kina, som foregår online, mens det i USA er under 10 procent.

Vivino har taget tilløb til den kinesiske satsning i flere år. Det kinesiske selskab har allerede afdelinger i tre byer og nærmer sig 100 ansatte.

Chefen for den kinesiske satsning er Alexander Frederiksen, som har boet og arbejdet i Kina i årevis. Han var blandt andet med til at etablere en dating-app a la Tinder, som blev solgt for cirka fire milliarder kroner.

Vivino blev etableret i 2010 og har nu cirka 10 millioner aktive brugere om måneden over hele verden.

Ifølge Heini Zachariassen er satsningen i Kina en kalkuleret risiko i en tid med globale spændinger, som ikke kan tage livet af Vivino, hvis det fejler, men som altså også har et enormt potentiale.