Artikel top billede

Lær den nærmeste familie lidt bedre at kende

Ambitiøs særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum sætter fra 17. maj fokus på primater.

Selv om vi mennesker som bekendt deler ganske mange gener med alt fra rottweilere til amøber og egetræer, så er og bliver aberne vores nærmeste slægtninge, og i en ny særudstilling sætter Statens Naturhistoriske Museum fokus på vores behårede fætre og kusiner.

Den bærer titlen ”Aber – vores vilde familie” og er angiveligt verdens hidtil mest omfattende udstilling om primater.

Gæsterne vil i regnskovslignende omgivelser møde mere end 60 af de aktuelt cirka 500 nulevende primatarter og få mere at vide om, hvordan de har specialiseret sig til deres specielle livsvilkår.

Men også om, hvordan to ud af tre arter er truet af udryddelse og om, hvordan man arbejder for at beskytte dem.

Desuden er det blandt udstillingens formål at give gæsterne en større forståelse for, hvordan vi som mennesker selv er formet af vores ophav.

Eller som museets direktør Peter C. Kjærgaard bemærker i en udtalelse:

”Vi mennesker er også primater, så vi kan se os selv i aberne og bruger dem ofte til at forklare menneskelig adfærd, hvad enten det er omsorg, sociale bånd eller aggressivitet. Når vi på den måde spejler os i vores nærmeste slægtninge, oplever vi evolutionen på nye måder, og med større forståelse for vores egen rolle i naturen på godt og ondt.”

På udstillingen vil man også kunne se en række billeder taget af dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle, der blandt andet har brugt ni år på at rejse rundt i Afrika og Asien for at fotografere primater.

På billedet ovenfor ses (stærkt beskåret, vi beklager!) hans portræt af en såkaldt rødbenet kostumeabe.

For øvrigt bemærker Statens Naturhistoriske Museum, at alle de udstillede primater er døde af naturlige årsager, er indsamlet af det skotske nationalmuseum over en længere årrække – og altså ikke er blevet skudt, så de sidder pænt stille og kan nærstuderes uden risiko for at få en bananskræl i hovedet.

Udstillingen åbner 17. maj og løber frem til 25. februar næste år. Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere