Artikel top billede

Lær den nærmeste familie lidt bedre at kende

Ambitiøs særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum sætter fra 17. maj fokus på primater.

Selv om vi mennesker som bekendt deler ganske mange gener med alt fra rottweilere til amøber og egetræer, så er og bliver aberne vores nærmeste slægtninge, og i en ny særudstilling sætter Statens Naturhistoriske Museum fokus på vores behårede fætre og kusiner.

Den bærer titlen ”Aber – vores vilde familie” og er angiveligt verdens hidtil mest omfattende udstilling om primater.

Gæsterne vil i regnskovslignende omgivelser møde mere end 60 af de aktuelt cirka 500 nulevende primatarter og få mere at vide om, hvordan de har specialiseret sig til deres specielle livsvilkår.

Men også om, hvordan to ud af tre arter er truet af udryddelse og om, hvordan man arbejder for at beskytte dem.

Desuden er det blandt udstillingens formål at give gæsterne en større forståelse for, hvordan vi som mennesker selv er formet af vores ophav.

Eller som museets direktør Peter C. Kjærgaard bemærker i en udtalelse:

”Vi mennesker er også primater, så vi kan se os selv i aberne og bruger dem ofte til at forklare menneskelig adfærd, hvad enten det er omsorg, sociale bånd eller aggressivitet. Når vi på den måde spejler os i vores nærmeste slægtninge, oplever vi evolutionen på nye måder, og med større forståelse for vores egen rolle i naturen på godt og ondt.”

På udstillingen vil man også kunne se en række billeder taget af dyrefotograf og zoolog Mogens Trolle, der blandt andet har brugt ni år på at rejse rundt i Afrika og Asien for at fotografere primater.

På billedet ovenfor ses (stærkt beskåret, vi beklager!) hans portræt af en såkaldt rødbenet kostumeabe.

For øvrigt bemærker Statens Naturhistoriske Museum, at alle de udstillede primater er døde af naturlige årsager, er indsamlet af det skotske nationalmuseum over en længere årrække – og altså ikke er blevet skudt, så de sidder pænt stille og kan nærstuderes uden risiko for at få en bananskræl i hovedet.

Udstillingen åbner 17. maj og løber frem til 25. februar næste år. Læs mere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere