Artikel top billede

Tysk milliard-tilbud kom ud af det blå: SimCorps bestyrelse fik forhandlet prisen op

SimCorp var egentlig ikke til salg, da selskabet modtog opkøbstilbud fra Deutsche Börse Group - som bestyrelsen fik forhandlet op til slutprisen på knap 30 milliarder kroner.

SimCorp har egentligt slet ikke været til salg, men selskabet var nødt til at forholde sig til situationen, da det nærmest ud af det blå modtog et opkøbstilbud fra tyske Deutsche Börse.

Selskabets bestyrelsesformand Peter Schütze vil til FinansWatch ikke fortælle, hvor meget Deutsche Börse oprindeligt bød for SimCorp.

“Vi har ikke været til salg, men vi har modtaget et købstilbud, og efter intense forhandlinger har vi opnået en meningsfuld forhøjelse af prisen og en høj grad af sikkerhed for, at tilbuddet kan gennemføres. Derudover har Credit Suisse har udarbejdet en fairness opinion, der viser, at prisen er fair,” siger han til mediet.

SimCorps bestyrelse har allerede underskrevet en aftale med det tyske selskab.

Men da SimCorp er børsnoteret, er det selskabets aktionærer, der bestemmer, om det skal sælges.

Selv anbefaler bestyrelsen enstemmigt aktionærerne at sælge.

Prisen er da også god. Den ligger nemlig knap 39 procent over SimCorp-aktiens kurs, da Nasdaq-børsen lukkede onsdag aften - få timer før aftalen blev offentliggjort.

Den aftale handelspris værdifastsætter SimCorp til knap 30 milliarder kroner med en pris per aktie på 735 kroner.

Ifølge FinansWatch ejer to af SimCorps aktionærer mere end fem procent af aktiekapitalen, nemlig danske BLS Capital og canadiske Mawer Insvestment Management.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere