Artikel top billede

(Foto: BUSK COPYRIGHT / THOMAS BUSK)

GlobalConnects omsætning nærmer sig fem milliarder kroner efter massiv vækst

GlobalConnects omsætning nærmer sig fem milliarder kroner efter et år med massiv vækst. “GlobalConnect har konsolideret sin position som en af de førende i Europa.”

2022 blev et år præget af massiv vækst for GlobalConnect med topchef Martin Lippert i spidsen.

Selskabets omsætning voksede med 16 procent og nærmer sig nu fem milliarder danske kroner.

Selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2022 viser samtidig et driftsoverskud på 2,3 milliarder kroner, mens antallet af medarbejdere over året steg til 1.900 ansatte.

Store investeringer

I sin regnskabsberetning peger direktør Martin Lippert på, at GlobalConnect har investeret massivt gennem hele året.

“Investeringer er næsten fordoblet i forhold til 2021 og udgør 9,2 milliarder SEK (6,1 milliarder DKK) på tværs af koncernens markeder i Danmark, Sverige, Norge, Finland og det nordlige Tyskland,” lyder det fra GlobalConnect.

GlobalConnect peger på, at der er blevet investeret i blandt andet opkøb og udrulning af fiber til private hjem.

Selskabet opkøbte i 2022 svenske Open Universe og SDU, mens selskabet herhjemme køber Wizer.

“Den fortsatte vækst skal særligt hentes på den videre udrulning af fibernet til private hjem med et fokus på Danmark, Finland og Tyskland, hvor potentialet er stort,” lyder det fra GlobalConnect.

Regnskabet viser, at den svenske forretning - som dog også tæller Finland - nu er den største af de tre landedivisioner i GlobalConnect, nemlig Danmark, Norge og Sverige/Finland.

Herhjemme beskæftiger GlobalConnect omkring 700 medarbejdere og omsætter for knap halvanden milliarder kroner, mens selskabet i Sverige/Finland beskæftiger 730 medarbejdere, som omsætter for godt to milliarder kroner.

“Vi gik ind på privatmarkedet i Danmark i 2020, i Tyskland i 2021, og i begyndelsen af ​​2023 gik vi ind på det finske privatmarked. Vi ser et stort uudnyttet potentiale på disse mindre modne fibermarkeder, hvor vi kan udnytte viden og erfaring fra den udrulning, vi har drevet i stor skala i Sverige og Norge,” meddeler Martin Lippert.

GlobalConnect skriver i regnskabet, at selskabet i 2022 har ‘konsolideret sin position som en af de førende og hurtigst voksende leverandører af digital infrastruktur i Europa.”

GlobalConnect står i dag bag 17 datacentre på i alt 35.000 kvadratmeter samt 155.000 kilometer fiber, som når ud til 743.000 boliger.

Du kan læse hele årsrapporten fra GlobalConnect her.