Artikel top billede

Apple Watchs ydelse har stået stille i flere år: Nu sker der endelig noget

En ny processor til Apple Watch baner vejen for et nyt interface og endnu længere driftstid.

Apple har i årevis stået stille, når det gælder udviklingen af den nok væsentligste komponent i smarturet Apple Watch.

Processoren i Apple Watch årgang 2020, kaldet Series 6, er teknologisk på niveau med 2021-modellen (Series 7) og 2022-modellen (Series 8 og Ultra).

Processorerne i de ure, kaldet henholdsvis S6, S7 og S8, er alle bygget omkring den samme Apple 13-arkitektur og fremstillingsteknologi ifølge netmediet Ars Technica.

Apple S6-processoren er ifølge Apple omkring 20 procent hurtigere end S4- og S5-processorerne fra Series 4 og Series 5.

Men nu er et kvantespring omsider på vej.

Bloombergs velorienterede Apple-analytiker, Mark Gurman, skriver via sit Discord-forum, at næste generation af Apple Watch sandsynligvis vil byde på en ny ’S9’-processor bygget omkring en nyere A15-arkitektur fra Apple. Det er denne samme, som i dag findes i iPhone 13 og 14.

Selskabets forventes også at revidere selve fremstillingsteknologien, som i dag menes at være fremstillet med TSMC’s 7nm proces, til en nyere, mere strømeffektiv printteknologi.

Ny vin, gamle flasker

Skiftet til en væsentligt nyere processor forventes at give det nye kuld af Apple Watch-enheder en væsentlig opgradering, både når det gælder processorens ydelse samt strømforbruget.

Den fornyede motorkraft vil samtidig udnyttes til at drive et væsentligt opdateret interface frem i samspil med en kommende WatchOS version 10.

Denne forventes at byde på såkaldte widgets, små programmeller der ligesom i iOS 15 og 16 er skræddersyet til at styre funktioner, skriver Bloomberg.

Mens Apple vil skrue op for den teknologiske motorkraft, er der ikke udsigt til, at der vil bydes på nogle radikale ændringer, når det gælder selves udseendet.

Samtidig kan skiftet dog betyde, at ældre versioner af Apple Watch, navnlig Series 3 og dennes begrænsede motorkraft, ikke kan forventes at blive opdateret til det kommende WatchOS, noterer netmediet Ars Technica.

Apple arbejder desuden på en længe ventet sensor til måling af blodsukker.

Teknologien har været undervejs hos Apple i 12 år, men miniaturiseringen er ikke helt i hus endnu, lyder det dog.