Artikel top billede

Dansk brætspil scorer to af branchens tungeste hæderstitler

De danske designere bag Heat: Pedal To The Metal fik en lidt bedre dag, da deres spil i sidste uge modtog hele to Golden Geek-priser fra verdens førende spilsite BoardGameGeek.

Det er slidte nyheder på skrammede æsker, at brætspil de seneste 10-15 år er blevet en milliardindustri, og selv boghandlere og store dagligvarebutikker har i dag moderne spil som for eksempel Splendor, Wingspan, Terraforming Mars og Carcassonne på hylderne.

Men det er alligevel ikke hver dag, at et danskudviklet spil løber med nogle af branchens allertungeste priser, når det globalt toneangivende site BoardGameGeek kårer de bedste titler fra det forgangne år.

Så der var stor begejstring i danske brætspilskredse, da ”Heat: Pedal To The Metal” i sidste uge modtog hele to af de særdeles prestigefyldte ”Golden Geek”-awards fra sitet, der både kårede Heat som årets bedste tematiske spil samt som bedste titel i kategorien af mellemtunge (dvs. medium-komplekse) brætspil.

Spillet er designet af Asger Harding Granerud og Daniel Skjold Pedersen og handler i al sin enkelthed om at køre rasende stærkt i klassiske racerbiler.

Heat udmærker sig desuden ved at kunne skalere i kompleksitet.

Derfor kan det både spilles af børnefamilier uden behov for at gøre tingene alt for besværlige – og rummer ekstra regler, så entusiaster kan tune bilerne, skal fedte for motorpressen og generelt får rigeligt at se til med at give den maksimal gas uden at motoren overopheder eller bilen skrider i svinget.

Og så er Heat faktisk virkelig sjovt, så prisen er fuldt fortjent.

Desuden er det oversat til dansk, og vi har tidligere skrevet om det her.

Der blev også kåret vindere i en række andre kategorier.

For eksempel blev Splendor Duel kåret til bedste to-personers spil, mens Carnegie nuppede en førsteplads i kategorien for komplekse spil.

Hestespillet ”Ready Set Bet” løb med prisen for bedste selskabsspil – for øvrigt et mulehår foran et andet hestespil, det ligeledes virkeligt sjove ”Long Shot: The Dice Game”, der meget betænksomt er trykt på lamineret pap, så man uden totalt katastrofale følger kan spilde øl ud over det (ikke at det kan anbefales. Men det er absolut en bonus, skulle undertegnede hilse at sige).

Se hele listen med vindere samt anden- og tredje-pladser her.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere