Artikel top billede

Dansk brætspil scorer to af branchens tungeste hæderstitler

De danske designere bag Heat: Pedal To The Metal fik en lidt bedre dag, da deres spil i sidste uge modtog hele to Golden Geek-priser fra verdens førende spilsite BoardGameGeek.

Det er slidte nyheder på skrammede æsker, at brætspil de seneste 10-15 år er blevet en milliardindustri, og selv boghandlere og store dagligvarebutikker har i dag moderne spil som for eksempel Splendor, Wingspan, Terraforming Mars og Carcassonne på hylderne.

Men det er alligevel ikke hver dag, at et danskudviklet spil løber med nogle af branchens allertungeste priser, når det globalt toneangivende site BoardGameGeek kårer de bedste titler fra det forgangne år.

Så der var stor begejstring i danske brætspilskredse, da ”Heat: Pedal To The Metal” i sidste uge modtog hele to af de særdeles prestigefyldte ”Golden Geek”-awards fra sitet, der både kårede Heat som årets bedste tematiske spil samt som bedste titel i kategorien af mellemtunge (dvs. medium-komplekse) brætspil.

Spillet er designet af Asger Harding Granerud og Daniel Skjold Pedersen og handler i al sin enkelthed om at køre rasende stærkt i klassiske racerbiler.

Heat udmærker sig desuden ved at kunne skalere i kompleksitet.

Derfor kan det både spilles af børnefamilier uden behov for at gøre tingene alt for besværlige – og rummer ekstra regler, så entusiaster kan tune bilerne, skal fedte for motorpressen og generelt får rigeligt at se til med at give den maksimal gas uden at motoren overopheder eller bilen skrider i svinget.

Og så er Heat faktisk virkelig sjovt, så prisen er fuldt fortjent.

Desuden er det oversat til dansk, og vi har tidligere skrevet om det her.

Der blev også kåret vindere i en række andre kategorier.

For eksempel blev Splendor Duel kåret til bedste to-personers spil, mens Carnegie nuppede en førsteplads i kategorien for komplekse spil.

Hestespillet ”Ready Set Bet” løb med prisen for bedste selskabsspil – for øvrigt et mulehår foran et andet hestespil, det ligeledes virkeligt sjove ”Long Shot: The Dice Game”, der meget betænksomt er trykt på lamineret pap, så man uden totalt katastrofale følger kan spilde øl ud over det (ikke at det kan anbefales. Men det er absolut en bonus, skulle undertegnede hilse at sige).

Se hele listen med vindere samt anden- og tredje-pladser her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere