Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

Chat GPT-stifter i bakgear – vil ikke forlade EU alligevel

I sidste uge truede Sam Altman, stifter af Open AI, der står bag Chat GPT, med at stoppe driften i Europa, hvis den planlagte AI-lov fra EU bliver for omfattende. Men nu har han ændret mening.

Det bliver fortsat muligt at bruge Chat GPT, hvis du bor i Europa. Det skriver Sam Altman, stifter af Open AI, på Twitter.

I sidste uge var Sam Altman ellers ude at true med at forlade EU, hvis den planlagte lov mod regulering af kunstig intelligens ville blive for restriktiv.

Hans udtalelse fik hurtigt kritik fra blandt andre Thierry Breton, EU's kommissær for det indre marked, og en række EU-parlamentarikere.

Og nu har Sam Altman altså trukket truslen tilbage. Han skriver i et opslag på Twitter, at Open AI ’selvfølgelig ikke har nogen planer om at forlade’ EU.

”Meget produktiv uge med samtaler i Europa om, hvordan man bedst muligt regulerer AI! Vi er spændte på at fortsætte med at operere her og har selvfølgelig ingen planer om at forlade (EU,red.),” skriver Sam Altman på Twitter.

Opslaget kommer efter, at Sam Altman i løbet af sidste mødtes med toppolitikere rundt om i Europa for at diskutere fremtiden for AI og Chat GPT.

Nervøse tech-giganer

EU’s planer om at indføre den såkaldte “AI Act” forventes at være færdigforhandlet til næste år.

AI-loven har til hensigt at regulere såkaldt høj-risiko kunstig intelligens, der blandt andet tæller brugen af kunstig intelligens i medicinsk udstyr eller i finansielle tjenester.

Men EU-parlamentets seneste udkast til lovgivningen indbefatter også regulering af såkaldte større sprogmodeller, som eksempelvis OpenAI’s GPT-4 og Googles sprogmodel PaLM 2.

For nylig har Googles topchef Sundar Pichar også været på turne i europæiske hovedstader, hvor han ifølge Financial Times har besøgt politikere i forsøget på at påvirke kommende reguleringer af kunstig intelligens.

Både OpenAI og Google har understreget, at de støtter en regulering af kunstig intelligens, men at det sker på bedre videngrundlag og en bredere debat.

Eksempelvis har Sundar Pichai påpeget, at EU bør sikre sig at kommende reguleringer ikke sker på bekostning af tech-selskabers evne til at innovere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere