Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft retter problemer, som har generet mange ejere af Surface-computere

Microsoft er kommet med en midlertidig rettelse til problemet, der har ført til, at kameraet på flere Surface-enheder ikke fungerer.

Microsofts Surface-enheder har haft et problem på det seneste.

Problemet er, at kameraet ikke har fungeret ordentligt på nogle af de ARM-baserede modeller som for eksempel Surface Pro X.

Nu har Microsoft udrullet en midlertidig rettelse til problemet, som er forårsaget af en fejlramt driver.

Problemet rammer dem, der kører Windows 10 22H2 eller Windows 11 21H2/22H2 og bruger følgende processorer: Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 og Microsoft SQ2.

Problemet påvirker ikke usb-tilsluttede kameraer.

"Vi er klar over, at kunder, der bruger Surface Pro X, i øjeblikket har problemer med at bruge det indbyggede kamera, og vi undersøger aktivt," meddeler Microsoft til Bleeping Computer.

Opdateringen bør ske automatisk, men administrerede enheder, hvor fejlfinding er deaktiveret, skal der udføres følgende trin:

  1. Vælg knappen Start, og skriv cmd, højreklik eller tryk længe på kommandoprompt og vælg Kør som administrator.

  2. ​Kopiér og indsæt følgende kommando og kør kommandoen ved at trykke på Enter: reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera" /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f

  3. Genstart enhver app, der bruger kameraet, eller genstart din Windows-enhed.

  4. Det integrerede kamera skulle nu fungere som forventet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere