Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft vil udbrede sit 'Windows per abonnement'

En særlig cloud-baseret version af Windows, kaldet Windows 365, står ifølge interne kilder over for en bred debut.

Microsofts er ved at gøre sin cloud-baserede version af Windows, Windows 365, klar til en bred debut.

Det fremgår af lækkede interne dokumenter, som viser at selskabet barsler med en forbrugerrettet version af det cloud-baserede styresystem, skriver netmediet Windowscentral.

Lækken kommer fra Microsofts verserende sag fra den amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission, hvor følgende ordlyd optræder:

”Flyt stadigt mere af Windows 11 til skyen: Brug Windows 365 til at tilgå et fuldt styresystem oppe i skyen fra enhver enhed. Udnyt skyens og clientens styrke til at få AI-optimerede services og total-roaming af brugeres digitale oplevelser.”

Her detaljeres det også, hvordan AI-drevne tjenester bliver en afgørende salgsparameter sammen med muligheden for at tilbyde den samme digitale oplevelse på tværs af enheder.

Med Windows 365 vil brugerne få mulighed for på enkel vis at skifte til, eller boote ind i, en version af Windows 365-styresystemet.

Windows som abonnement

Særligt for det cloud-baserede styresystem er, at det modsat den almindelige udgave af Windows vil blive solgt som et abonnement.

Ifølge mediet har Microsoft arbejdet længe på at få etableret en familie-version af cloud-styresystemet, som blandt andet giver forældre mulighed for at deltage i deres børns cloud-sessioner.

Dermed kan de hjælpe til med eksempelvis lektier eller spille et spil sammen med de små.

Priserne er ifølge mediets dokumentation sat til at debutere fra 10 amerikanske dollar per måned, men den prislap figurerer kun som en fiktiv pris forud for en regulær lancering.

Den endelige pris mangler fortsat at blive fastsat, lyder det.

Windows 365 debuterede i august 2021 som cloud-styresystem til forretnings- og enterprise-kunder.

Tidligere på året stemplede Microsoft ind med voldsomme prisreduktioner, hvor tre licenser blev tilbudt til en enkelts pris.

På vej til mobil og tv

Microsofts Windows 365 bliver allerede nu integreret i tv-producentens LG's fjernsyn, mens en Android-integration også er på vej.

Alt brugeren skal gøre – selvfølgelig udover at have en Windows 365-licens – er at parre et bluetooth-tastatur og mus med et smart-tv for at gøre det til en cloud-drevet pc.

Den er kun tilgængelig på 2023 LG-modeller lige nu, men der er planer om, at ældre LG-modeller "bare skal kunne installere den oprindelige Windows 365-app på tv'et," siger Scott Manchester, designer og direktør for Windows 365, i et interview med The Verge.