Siebel forbereder ansatte på overtagelse

Med en gunstig medarbejderordning forsøger kriseramte Siebel at dæmme op for den uro, der er brudt ud blandt selskabets ansatte. Massive opkøbsrygter har fået mange ansatte til at søge væk. Den nye ordning sikrer dem særligt gode vilkår, hvis Siebel bliver opkøbt. Oracle er fortsat favorit til at overtage selskabet.

Den trængte amerikanske softwareproducent Siebel er i fuld gang med at støbe fundamentet til at lade sig opkøbe.

Selskabets bestyrelse har netop godkendt forskellige specielle gunstige fratrædelsesordninger for dets godt 5.000 medarbejdere, der betyder, at de får ekstra i godteposen, hvis selskabet bliver overtaget.

Ifølge Siebel skyldes beslutningen netop de mange opkøbs-rygter, der gennemsyrer markedet for tiden.

Uro skader firmaet

Rygterne har fået mange af Siebels medarbejdere til at søge væk fra selskabet, og de nye regler sigter mod at få medarbejderne til at falde til ro.

- Opkøbs-rygterne kan have en negativ konsekvens på medarbejdernes produktivitet og selskabets præstation, hedder det fra Siebel.

Det fremgår ikke, hvad de nye gunstige medarbejder-ordninger præcist indeholder.

Siebel presses af dalende licenssalg og ligger for tiden på det dårligste niveau siden 1998. Siebel fyrede for nylig Michael Lawrie som topchef for selskabet og indsatte i stedet George Shaheen.

På rygtebørsen bliver opkøbsivrige Oracle regnet for at være favorit til at købe Siebel.

Oacle har i de seneste år ført en meget aggressiv opkøbspolitik, der har til formål at sikre selskabet førstepladsen i konsolideringen af markedet for virksomhedssoftware.

Selskabet har i det seneste år købt både Peoplesoft og Retek og har flere gange nævnt, at selskabet også er interesseret i at købe Siebel.

Sandsynligheden, for at Oracle køber Siebel, er ikke blevet mindre, efter den tyske konkurrent SAP har meldt ud, at den ikke er interesseret i at købe Siebel.

Siebel har gradvist strammet livremmen i de seneste år, hvor antallet af medarbejdere løbende er faldet fra 8.300 i 2001 til godt 5.000 ved udgangen af 2004.

Relevant link

Siebels meddelelse til de amerikanske myndigheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere