Top 100-vinder deler butikken i to

It-virksomheden Omada skiller konsulentforretningen ud i et selvstændigt datterselskab og kører videre som rent softwareudviklingsselskab. Hellerup-virksomheden, der vandt Computerworlds Top 100 og Regeringens Iværksætterpris sidste år, har desuden indledt samarbejde med international distributør.

Den i 2004 så hæderkronede it-virksomhed Omada deler virksomheden i to.

Hellerup-virksomheden, der sidste år blev kåret til landets dygtigste i Computerworlds Top 100 og kort efter også fik Regeringens Iværksætterpris, har etableret datterselskabet Omada Services og flytter 10 mand fra moder til datter.

Omada Services skal forsætte Omadas konsulentforretning med økonomisystemet SAP, mens moderselskabet fortsætter med 14 mand som et rent softwareudviklingsselskab.

- Der er forskel på at drive softwarevirksomhed og konsulentvirksomhed og den måde man bygger partnerkanaler op, siger administrerende direktør Morten Boel Sigurdsson om baggrunden.

Omada er i fuld gang med at opbygge et partner-netværk til salg af det seneste produkt, et processtyringsværktøj med Microsofts .Net-teknologi som platform.

I den forbindelse foretrækker Microsoft-partnerne ifølge direktøren at handle med et rent softwareselskab.

Mangler det store boost
Målsætningen om at skabe vækst er uændret, nu er den bare gældende i to virksomheder.

Omada A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttofortjeneste15,518,7
Resultat af primær drift (EBIT)4,89,4
Resultat før skat 6,29,5
Resultat4,36,6
Egenkapital16,415,1
Antal ansatte1214
Omada har i 2004 haft en vækst på omkring 10 procent i omsætningen, oplyser direktøren.

Der har helt efter planen været investeret i at udvikle på det nye produkt og opbygge virksomheden, og det er ifølge Morten Boel Sigurdsson baggrunden for, at indtjeningen er lidt lavere end sidste år.

Ifølge direktøren går det "rigtig godt" med afsætningen af begge Omadas produkter, og kravet er et bedre resultat i 2005, oplyser han.

- Vi mangler stadig det her boost, men alle parametre peger i den rigtige retning, siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada kører blandt andet i øjeblikket et samarbejde med en unavngiven global distributør, som formodentlig ender ud i et formaliseret partnersamarbejde, oplyser direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.