Artikel top billede

(Foto: Toyota)

Harddisk var fyldt op: Lagde 12 ud af 14 Toyota-fabrikker ned

Pladsmangel på en harddisk under en rutine-servicering udløste produktion-koks for millioner dollar.

Den 27. august løb en afgørende harddisk i Toyotas produktionsapparat tom for plads.

En hændelse der skulle vise sig at få næsten alle tandhjul i klodens største bilproducent til at gå helt i stå frem til 29 august.

Den overfyldte harddisk forårsagede en ukendt systemfejl, der fik 12 af selskabets 14 japanske fabrikker til at indstille produktionen.

Fejlen udløste en dalig underproduktion på omkring 13.000 biler, skriver netmediet Bleeping Computer.

Hændelsen skete efter hvad der skulle være en rutinemæssig servicering af selskabets it-systemer 27 august. Under operationen skulle data organiseres og defragmenteres, men da systemet løb tør for plads under operationen, udløste det en fejl, der lukkede ned for produktionen, lyder det i en forklaring fra selskabet.

Den manglende plads vurderes at have skabt forsinkelser for flere millioner dollar i Toyotas produktionsplaner.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere