IBM's sundhedssatsning giver røde tal

IBMs særlige kompetencecenter for sundheds-it i Danmark, selskabet Acure, har voldsom vækst men må også sluge den bitre pille fra et negativt årsresultat. Utilfredsstillende, skriver ledelsen i regnskabet, som selskabet i øvrigt ikke vil kommentere.

IBM-selskabet Acure, der er specialiseret i sundheds-it, tromler derudaf med høje væksttal, men får røde tal på bundlinjen.

Selskabet er gået fra et positivt resultat før skat på 9,5 millioner i 2003 til et minus i 2004 på 4,9 millioner kroner.

Resultatet "anses for at være utilfredsstillende", skriver selskabet i ledelsens beretning i regnskabet.

Ingen kommentarer
Acures administrerende direktør, Ulla Theil, ønsker ikke at kommentere regnskabet med henvisning til, at det må selskaber i den børsnoterede IBM-koncern ikke.

Medvirkende resultat til det utilfredsstillende resultat er investeringer i nyansættelser, produkter og markeder, fremgår det af regnskabet.

At vækst-pilen peger opad levner tallene i regnskabet ingen tvivl om.

Omsætningen er steget med 30 procent til 82,3 millioner kroner, og antallet af medarbejdere er steget fra 57 ved udgangen af 2003 til 107 ved udgangen af 2004.

I det daglige beskæftiger Acure dog omkring 140 mand i alt, inklusive konsulenter fra IBM og freelancere, oplyser direktøren.

Ledelsen forventer, at investeringerne i 2004 vil føre til yderligere fremgang i omsætningen i 2005 og et positivt resultat på bundlinjen.

Acure udsprang fra Mærsk Data-koncernen som selvstændigt selskab i 2002 og blev siden købt af IBM. Selskabet udvikler blandt andet elektroniske patientjournaler (EPJ) til danske sygehuse.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.