IBM's sundhedssatsning giver røde tal

IBMs særlige kompetencecenter for sundheds-it i Danmark, selskabet Acure, har voldsom vækst men må også sluge den bitre pille fra et negativt årsresultat. Utilfredsstillende, skriver ledelsen i regnskabet, som selskabet i øvrigt ikke vil kommentere.

IBM-selskabet Acure, der er specialiseret i sundheds-it, tromler derudaf med høje væksttal, men får røde tal på bundlinjen.

Selskabet er gået fra et positivt resultat før skat på 9,5 millioner i 2003 til et minus i 2004 på 4,9 millioner kroner.

Resultatet "anses for at være utilfredsstillende", skriver selskabet i ledelsens beretning i regnskabet.

Ingen kommentarer
Acures administrerende direktør, Ulla Theil, ønsker ikke at kommentere regnskabet med henvisning til, at det må selskaber i den børsnoterede IBM-koncern ikke.

Medvirkende resultat til det utilfredsstillende resultat er investeringer i nyansættelser, produkter og markeder, fremgår det af regnskabet.

At vækst-pilen peger opad levner tallene i regnskabet ingen tvivl om.

Omsætningen er steget med 30 procent til 82,3 millioner kroner, og antallet af medarbejdere er steget fra 57 ved udgangen af 2003 til 107 ved udgangen af 2004.

I det daglige beskæftiger Acure dog omkring 140 mand i alt, inklusive konsulenter fra IBM og freelancere, oplyser direktøren.

Ledelsen forventer, at investeringerne i 2004 vil føre til yderligere fremgang i omsætningen i 2005 og et positivt resultat på bundlinjen.

Acure udsprang fra Mærsk Data-koncernen som selvstændigt selskab i 2002 og blev siden købt af IBM. Selskabet udvikler blandt andet elektroniske patientjournaler (EPJ) til danske sygehuse.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.