IBM's sundhedssatsning giver røde tal

IBMs særlige kompetencecenter for sundheds-it i Danmark, selskabet Acure, har voldsom vækst men må også sluge den bitre pille fra et negativt årsresultat. Utilfredsstillende, skriver ledelsen i regnskabet, som selskabet i øvrigt ikke vil kommentere.

IBM-selskabet Acure, der er specialiseret i sundheds-it, tromler derudaf med høje væksttal, men får røde tal på bundlinjen.

Selskabet er gået fra et positivt resultat før skat på 9,5 millioner i 2003 til et minus i 2004 på 4,9 millioner kroner.

Resultatet "anses for at være utilfredsstillende", skriver selskabet i ledelsens beretning i regnskabet.

Ingen kommentarer
Acures administrerende direktør, Ulla Theil, ønsker ikke at kommentere regnskabet med henvisning til, at det må selskaber i den børsnoterede IBM-koncern ikke.

Medvirkende resultat til det utilfredsstillende resultat er investeringer i nyansættelser, produkter og markeder, fremgår det af regnskabet.

At vækst-pilen peger opad levner tallene i regnskabet ingen tvivl om.

Omsætningen er steget med 30 procent til 82,3 millioner kroner, og antallet af medarbejdere er steget fra 57 ved udgangen af 2003 til 107 ved udgangen af 2004.

I det daglige beskæftiger Acure dog omkring 140 mand i alt, inklusive konsulenter fra IBM og freelancere, oplyser direktøren.

Ledelsen forventer, at investeringerne i 2004 vil føre til yderligere fremgang i omsætningen i 2005 og et positivt resultat på bundlinjen.

Acure udsprang fra Mærsk Data-koncernen som selvstændigt selskab i 2002 og blev siden købt af IBM. Selskabet udvikler blandt andet elektroniske patientjournaler (EPJ) til danske sygehuse.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.