Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: BEC)

Danske pengeinstitutter går sammen og samler 114 tech-folk i ny hub: Tidligere Lunar-chef bliver ny direktør

BEC, Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank er gået sammen om at skabe en ny udviklingshub, der har fået navnet Scoutz. Det skal være med til at styrke it-udviklingen til 19 danske pengeinstitutter.

Flere banker går sammen om et nyt tech-samarbejde.

Nykredit er gået sammen med BEC, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank om at oprette 'Scoutz', der bliver en ny udviklingshub, som skal booste it-udviklingen til 19 danske pengeinstitutter.

Fra januar 2024 rykker 114 Salesforce-specialister fra BEC, Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank sammen for hurtigere at give bankrådgivere og kunder nye digitale muligheder.

Det oplyser BEC.

Den nye hub i København, Aalborg og Warszawa skal accelerere udviklingen af BEC-pengeinstitutternes fælles rådgiverunivers i cloud-platformen Salesforce.

"Vores ambition er at levere det bedste rådgiverunivers til danske banker. Og så vi vil skabe den stærkeste innovations- og udviklingshub for Salesforce i Norden, der med alle de dygtige mennesker, som de fire partnere nu samler i Scoutz, også vil blive en magnet for nye talenter," lyder det fra Jesper Nielsen, CEO for BEC Financial Technologies, i meddelelsen.

Tidligere Lunar-boss bliver Scouts-chef

Det bliver Peter Smith, der træder ind i rollen som direktør for Scoutz.

Han kommer fra en stilling som senior vice president for boligområdet i Danske Bank og har tidligere været CEO for både Lunar Bank og Nordea Kredit, og han er medlem af en række bestyrelser i finanssektoren.

”Jeg glæder mig til at starte og sammen med teamet skabe en fantastisk hub for udvikling og innovation til glæde for 19 danske pengeinstitutter i BEC-fællesskabet,” lyder det fra den nye Scoutz-chef.

Tre lokationer

De 114 tech-specialister i Scoutz bliver samlet og flytter til deres egne lokationer i København, Aalborg og Warszawa.

Den nye hub vil juridisk være en del af BEC for at undgå ekstra administration, men vil i vidt omfang fungere som en ny, selvstændig organisation uden om mange af BEC’s normale strukturer, lyder det.

53 af specialisterne kommer fra BEC, mens de resterende 61 kommer fra bankerne, der er med i samarbejdet.