Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Internet-trafikken er eksploderet i 2023: Her er verdens største sites

Internet-trafikken er steget med 25 procent i 2023, hvilket understreger den stærkt stigende afhængighed af at være online. Se verdens mest besøgte sites her.

Den globale internet-trafik stiger eksplosivt, og intet tyder på, at den udvikling vil stoppe lige med det samme.

I 2023 steg den samlede trafik på internettet med hele 25 procent i forhold til 2022, viser en ny gennemgang fra internet-selskabet Cloudflare.

Jordklodens største internet-services målt på trafik var i 2023 ifølge Cloudflare:

1) Google.

2) Facebook.

3) Apple.

4) TikTok.

5) Microsoft.

6) YouTube.

7) AWS.

8) Instagram.

9) Amazon.

10) iCloud.

CloudFlare peger på, at Google ligger i toppen ikke mindst på grund af Android, der i dag står bag mere end to tredjedele af al trafik fra mobile enheder.

Ifølge selskabets målinger er Danmark sammen med Australien, Japan og Canada blandt de lande i verden, hvor Android har den mindste brugerandel og Apples iOS den største, mens Android i fattige lande som Bangladesh og Papua New Guinea har en andel på mere end 95 procent af mobiltrafikken.

Cloudflare har desuden udarbejdet en række forskellige oversigter over mest besøgte sites i verden inden for en række kategorier.

De omfatter blandt andet listen over mest anvendte messaging-services i verden i 2023, hvoraf flere af de 10 mest anvendte dårligt nok kendes herhjemme.

Det er tjenester som kinesiske QQ, japanske Viber og Line og canadiske Kik.

De 10 mest anvendte messaging-tjenester i 2023 var:

1) WhatsApp.

2) QQ.

3) Viber.

4) Telegram.

5) Line.

6) Signal.

7) WeChat.

8) Messenger.

9) GroupMe.

10) Kik.

Cloudflare peger iøvrigt på, at Elon Musks internet-satelitter i StarLink ifølge selskabets målinger ser ud til at have fået fat i markedet.

Ifølge målingerne er StarLinks trafik tredoblet i 2023 - og 17-doblet i Brasilien, som var det første land, hvor selskabets begyndte at udbyde internet-services i i midten af 2022.

Du kan læse meget mere om CloudFlares internet-målinger for 2023 hos selskabet her: CloudFlare 2023 Year in Review