Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Streaming: Da katastrofen ramte Lockerbie

I 1988 udløste en flybombe en regn af lig og vragdele over skotske Lockerbie. Doku-serie på SkyShowtime går tæt på katastrofen opklaringsarbejdet og effekten, det havde, på det lille bysamfund.

Billeder fra angrebet på Twin Towers i 2001 sidder formentlig på nethinden hos de fleste, der så begivenhederne på tv dengang.

Andre terrorangreb har mindst lige så dramatisk et eftermæle. Et af dem er sprængningen af Pan Am Flight 103 over den skotske provinsby Lockerbie.

Hvordan myndighederne fandt de skyldige bag terrorangrebet, og hvad katastrofen betød for byen, er udgangspunktet for serie-dokumentar på SkyShowtime. Passende har serien fået titlen ”Lockerbie”.

Pan Am Flight 103 var et velvoksent Boeing 747.

Om aftenen 21. december 1988 var flyet i luften på vej til New York, da en anbragt bombe ombord gik af kort efter start fra London. Alle 259 ombord blev dræbt.

Sprængningen rev flyets skrog i stykker og sendte en regn af iturevne mennesker samt massive vragrester ned over Lockerbie. Yderligere 11 blev dræbt på landjorden.

I alt kostede angrebet 270 mennesker livet, hvilket gjorde bombningen af Flight 103 til det hidtil værste terroranslag i britisk historie.

Efter tre års opklaringsarbejde med blandt andet deltagelse af FBI blev to mistænkte libyske statsborgere udpeget som skyldige.

Spørgsmålene lurer dog stadig: Kunne katastrofen være undgået, og hvad betød bomben den skæbnesvangre december-aften 1988 for indbyggerne i den skotske stationsby? Der er nok at tage fat på i serien Lockerbie.

Titel: ”Lockerbie”

Sæson 1 på SkyShowtime fra 25. januar