Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Digitaliseringsminister Marie Bjerre erkender – dette kunne jeg have gjort bedre / It-fejl hos Skatteministeriet skaber fejl med forskudsopgørelser / Visma køber fransk tech-virksomhed

Digitaliseringsminister Marie Bjerre erkender – dette kunne jeg have gjort bedre / It-fejl hos Skatteministeriet skaber fejl med forskudsopgørelser. Visma køber den franske tech-virksomhed Chaintrust. Dansk startup lukker kapitalrunde, og så er det i dag 29 år siden, at domænet Yahoo.com blev registreret.

Go' morn folkens

Det er i dag onsdag 18. januar, og her har du Computerworlds morgen-briefing.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der har kværnet og destilleret morgenens nyheder for dig.

Det første vi kaster os over i dag er et interview med digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) i Politiken, hvor hun lægger op til en mere teknologioptimistisk stil.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre erkender – har ikke været optimistisk nok

Når digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) skal evaluere sin ministertid, så er der særligt en ting, som hun ikke mener, at hun har været god nok til.

Det fortæller hun i et interview med Politiken

“Men hvis jeg skal sige noget, så synes jeg ikke, at jeg har været god nok til at adressere alle potentialerne ved digitalisering,” siger hun i interviewet.

Her forklarer hun, at selvom der er gode grunde til at bekymre sig om ting som misbrug af kunstig intelligens og misinformation på sociale medier, så er hun mere nervøs for, at Danmark ikke får grebet de muligheder, der ligger i digitaliseringen og brugen af kunstig intelligens i både erhvervslivet og den offentlige sektor.

It-fejl hos Skatteministeriet skaber fejl med forskudsopgørelser

Flere borgere er på deres forskudsopgørelser blevet opkrævet skat af boliger, som de ikke længere ejer.

Det skriver B.T.

Mediet har talt med Karen Bryde Frisk fra Næstved, der ifølge forskudsopgørelsen står til at skule at betale boligskat af et sommerhus på Lolland, som hun og hendes mand solgte i 2023.

Vurderingsstyrelsen, der hører under Skatteministeriet, oplyser til B.T., at der er tale om en fejl hos styrelsens it-leverandør, som er ved at blive rettet.

Visma køber den franske tech-virksomhed Chaintrust

Den norske it-koncern Visma har købt det franske tech-firma Chaintrust, der er specialiseret i automatisk bogføring.

Det oplyser Visma i en pressemeddelelse, hvor selskabet også oplyser, at det er forventningen at opkøbet vil styrke koncernens position på det franske marked.

Opkøbet kommer efter at Visma i 2022 købte det franske bogføringsfirma Inqom.

"Ved at integrere Chaintrusts ekspertise inden for automatiseret bogføring med Inqoms regnskabs- og skatteproduktionssoftware står Visma nu som den foretrukne partner for franske firmaer, der ønsker at revolutionere og optimere regnskabsstyringen gennem integrerede løsninger", siger Olivier Constant, forretningsområdedirektør for SMB i Visma, ifølge en pressemeddelelse.

Dansk startup lukker kapitalrunde

Det danske iværksætter-firma SenArch har lukket en såkaldt seed funding-runde, hvor selskabet har fået tilført kapital af investorerne Rasmus Juu-Nyholm og Finn Träff, der er forretningspartner og ejere af selskabet Cobblestone.

Det oplyser SenArch i en pressemeddelse, hvor selskabet dog ikke oplyser, hvor stor kapital tilførelsen er.

SenArch er specialiseret i solcelledrevne internet of things-løsninge, der gør det muligt at kommunikere med eksempelvis sensorer, aktuatorer og ventiler - selv når der ikke er adgang til elnettet.

“Med SenArchs gateways kan kunder forbinde sensorer, GPS-trackere og andre IoT devices til Internettet, for derved at skabe værdi fra data og på den måde blive mere datadrevne. Gatewayen, der udelukkende opererer på solenergi, anvender LoRaWAN, den globale teknologistandard indenfor IoT, hvilket gør den til en robust off-grid-løsning selv i udfordrende miljøet,” oplyser selskabet.

For 29 år siden bliver Yahoo.com registreret

Den 18. januar blev domænet Yahoo.com registreret af Jerry Yang og David Filo.

De to iværksætter havde året forinden, mens de var studerende på Stanford University oprettet hjemmesiden Jerry and David’s Guide to the World Wide Web,” som grundlæggende bare var et opslagsværk over hjemmesider.

Det var denne hjemmeside som nu skiftede navn til Yahoo, og som de følgende år blev indgangsportalen til internettet for mange mennesker over hele verden.