KMD køber Organisator af IBM

IBM sælger Organisator, der leverer it-løsninger til faglige organisationer og foreninger, til KMD for et større to-cifret millionbeløb. Organisators administrerende direktør Olav Holst fratræder. Købet er led i KMD's vækststrategi.

Kommunekæmpen KMD køber selskabet Organisator med 165 medarbejdere og en omsætning på omkring 165 millioner kroner af IBM.

IBM har tidligere forgæves søgt at sælge Organisator, og det var altså KMD, der nu bed på.

- Købet er et led i vores vækststrategi for markedet udenfor det kommunale segment, siger KMD's kommunikations- og marketingdirektør, Anders Rosbo.

Direktør fratræder
I forbindelse med overtagelsen fratræder Organisators administrerende direktør, Olav Holst. Han fortsætter sin karriere i IBM.

KMD's økonomidirektør, Johnny Rasmussen, overtager indtil videre tøjlerne og skal være med til at lave en forretningsplan for selskabet, oplyser Anders Rosbo.

Organisator er udsprunget af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed K-D Data, Mærsk Data købte til omkring 1999, og som ad den vej havnede hos IBM.

Organisator konkurrerer med Tietoenator om den dominerende position på market for it-løsninger til fagforeninger, arbejdsgiver- og interesseorganisationer. Selskabet sidder på godt en tredjedel af markedet mod Tietoenators knap en tredjedel.

Per Andersen, administrerende direktør i analyshuset IDC Nordic, har tidligere overfor Computerworld forudsagt, at IBM ville rydde op i de indkøbte selskaber. Han har tidligere sagt, at han finder Organisator og KMD en god konstellation.

Organisator fortsætter i KMD-koncernen under eget navn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.