Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Nu kommer Apples Vision Pro - her er tre profesionelle brugsscenarier for det nye headset

Apples Vision Pro-headset kommer nu, og det er ikke kun for privatforbrugere, lyder det fra selskabet.

Amerikanerne kunne allerede fredag forudbestille Apples nye Vision Pro-headset, der bliver selskabets største lancering af et nyt produkt siden Apple Watch.

Selvom der i markedsføringen af Vision Pro især bliver fremhævet headsettets egenskaber, når det gælder underholdning, så understreger Apple over for sin ansatte også en lang række professionelle kontekster, som headsettet kan bruges i.

Det amerikanske medie Bloomberg er således kommet i besiddelse af en udskrift af en video, der er sendt til Apples ansatte, hvor Apple-cheferne Mike Rockwell og Alan Dye gør rede for de forskellige brugsscenarier.

Her forklarer Mike Rockwell, at Apple forestiller sig, at læger vil kunne anvende headsettet i fprbindelse med operationer, ligesom det også vil kunne anvendes af flymekanikere og til undervisning af studerende.

“Ofte har kirurger problemer med at se på en skærm samtidig med, at de gennemfører deres procedure. Apple Vision Pro kan hjælpe med at løse det problem og forhåbentligt forbedre patienternes behandling.” forklarer han og uddyber:

“Teknikere og flymekanikere vil også kunne anvende det til at få grundig træning af høj kvalitet, som de ikke har oplevet før.”

Apple-chefen oplyser desuden, at han helt generelt forestiller sig, at brillen vil kunne fungere som superkraft i undervisningssammenhænge.

Markedsføres som underholdning

Vision Pro bliver dog primært markedsført, som et forbrugerprodukt, der kan anvendes til underholdning.

Tech-mediet Engadgets anmeldere oplyser eksempelvis i deres foreløbige test af headsettet, at killer-appen er at se video i headsettet.

“Det har potentiale til at blive en enhed, der kan bruges til alle typer formål som eksempelvis web-browsen, mail og forskellige industrielle apps, men killer-appen lige nu er helt klart at se film,” lyder det fra anmelderen.

Forventer du at skulle se Netflix eller YouTube på headsettet, må du dog vente forgæves, hvis du vil bruge en dedikeret app.

Ifølge Bloomberg planlægger hverken Netflix eller YouTube nemlig at lancere en app til Vision Pro, og folk, der ønsker at anvende tjenesterne må i stedet ty til headsettets browser.

Lander 2. februar

Vision Pro lander i hænderne på de første amerikanske forbrugere 2. februar.

Det vides endnu ikke, om headsettet kommer til Danmark og i givet fald hvornår.

I USA kommer prisen til at lande på 3.500 dollar, hvilket svarer til omkring 24.000 danske kroner.

Kommer headsettet til Danmark, skal du dog nok forvente et prisskilt, der er betydeligt højere end det amerikanske. Et forsigtigt gæt vil være, at prisen i Danmark vil komme til at lande på omkring 32.000 kroner