Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Google investerer milliarder i nyt datacenter nær London

Det nye datacenter nær London skal ifølge Googles moderselskab Alphabet imødekomme stigende efterspørgsel på selskabets AI- og cloud-tjenester.

Googles moderselskab Alphabet har haft den store pengepung fremme, efter selskabet har besluttet at investere en milliard dollar - svarende til knap syv milliarder kroner - i et nyt datacenter nær den engelske hovedstad London.

"Det nye datacenter vil hjælpe med at imødekomme stigende efterspørgsel efter vores AI og cloud-tjenester og bringe afgørende computerkapacitet til virksomheder i hele Storbritannien," lyder det i en skriftlig meddelelse fra Alphabet.

Det rapporterer Reuters.

I 2022 købte Alphabet kontorer i det centrale London til en værdi af 1 milliard dollar - knap syv milliarder kroner. Selskabet købte også et andet område, hvor man er i færd med at bygge nye kontorer, og hvor selskabets datterselskab DeepMind skal ligge.

Det er ikke første tech-gigant, der har annonceret, at de vil smide store beløb på de britiske øer.

Også Microsoft har tidligere annonceret, at man over de næste tre år vil investere 2,5 milliarder pund - svarende til knap 22 milliarder kroner - i Storbritannien på blandt andet at understøtte selskabets AI-tjenester samt udvide dets kapacitet på datacentrene i landet.

De store investeringer kommer i kølvandet på en koordineret indsats fra den britiske regering, der forsøger at tiltrække investeringer fra erhvervslivet, der skal være med til at finansiere ny infrastruktur i landet.

Den britiske regering kalder Googles investering for en enorm tillidserklæring.

Google har mere end 7.000 ansatte i Storbritannien.