Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft-hus får ny CEO / Digitaliseringsstyrelsen frikøber og oversætter ny standard / Sikkerhedsselskab advarer mod mailfunktion og byder ny stramning fra Datatilsynet vel / B&O vil være mindre afhængige af Kina – flytter produktion

Morgen-briefing: Microsoft-hus får ny CEO / Digitaliseringsstyrelsen frikøber og oversætter ny standard / Sikkerhedsselskab advarer mod mailfunktion og byder ny stramning fra Datatilsynet vel / B&O vil være mindre afhængige af Kina – flytter produktion / Visma donerer fire millioner kroner til uddannelse og støtte til iværksættere

Velkommen til ugens sidste morgenbriefing, som er bragt af Kristoffer Ingemand.

God weekend og god læselyst!

Microsoft-hus får ny CEO

Jan van Hauen er blevet ansat som CEO i Zentura.

Zentura er leverandør af Microsoft-løsninger.

Den nye direktør er ansat per 1. februar.

”Med Jan får vi en kapacitet for bordenden, der med succes har været drivkraft i at opbygge og udvikle kommercielle teams, som kan drive vækst i den skala, som vi skal i Zentura. Samtidig har det også vægtet tungt, at Jan er en holdspiller, der ikke er bleg for selv at tage fat i det daglige, og som ser et godt arbejdsmiljø som afgørende for at kunne indfri målsætningerne,” siger David Hald, bestyrelsesformand i Zentura, i en pressemeddelelse.

Digitaliseringsstyrelsen frikøber og oversætter ny standard

Digitaliseringsstyrelsen har frikøbt og, i samarbejde med Dansk Standard, oversat den bekendtgjorte EN 301 549-standrad til alle offentlige myndigheder omfattet af webtilgængelighedsloven.

Det meddeler styrelsen i et nyhedsbrev.

Hjemmesider og applikationer, der opfylder denne standard anses for at være i overensstemmelse med webtilgængelighedsloven.

En dansk version er nu på gaden.

Find den her.

Sikkerhedsselskab advarer mod mailfunktion og byder ny stramning fra Datatilsynet velkommen

Datatilsynets skærpelse af funktionen ‘auto-complete’ i det offentlige er positivt for it-sikkerheden.

Det mener Glenn Thelin, Country Manager fra Vipre Security Group.

Auto complete i mailprogammer kan være farlig, da den automatisk udfyldelse af mailadresser kan føre til alvorlige fejl.

Det kan ende med, at en forkert mail havner som modtager, hvilket kan betyde, at data ender i de forkerte hænder, og det kan føre til GDPR-brud.

Derfor byder han skærpelsen fra Datatilsynet om brug af funktionen i offentlige myndigheder, som træder i kraft 1. marts, velkommen.

“De fleste, som arbejder på kontor, har prøvet enten at sende en mail til den forkerte modtager eller selv modtage en mail, som var tiltænkt en anden, og ofte er synderen, at den rigtige modtager havde det samme fornavn. De fleste gange har mailen nok været ufarlig, men forestil dig en kommune, som ved en fejl sender personfølsomme oplysninger til den forkerte modtager. Det kan have alvorlige konsekvenser,” siger Glenn Thelin, i en pressemeddelelse.

B&O vil være mindre afhængige af Kina – flytter produktion

Bang & Olufsen, B&O, vil være mindre afhængig af Kina i forsyningskæden.

Derfor flytter B&O produktionen af enkelte produkter til Thailand i løbet af seks til 12 måneder, skriver DetailWatch.

Der er tale om et forsøg, hvor selskabet flytter få produkter ad gangen, og der er også andre asiatiske lande i kikkerten.

“Vi kigger på at flytte produktion ud af Kina og til andre lande i Asien for at blive mindre afhængige af ét land. Det er konkret Thailand i første omgang, men Vietnam er også en mulighed,” siger Nikolaj Wendelboe til Detailwatch.

Visma donerer fire millioner kroner til uddannelse og støtte til iværksættere

Visma vil som led i et partnerskab med Unicef donere fire millioner kroner til organisationen.

Pengene vil delvist blive brugt til at støtte unge iværksættere gennem UPSHIFT-programmet, men vil også bidrage som frie midler til Unicefs arbejde.

Udover direkte økonomisk støtte vil UNICEF også få gratis adgang til Visma-software til at administrere organisationens forretningskritiske processer til en værdi af i alt 1,2 millioner kroner.

"Vi er glade og stolte over at styrke vores støtte til UNICEF yderligere og deres arbejde for at beskytte børn i nød. Hos Visma ser vi på uddannelse, iværksætteri og teknologi som vigtige elementer for at skabe positiv forandring i samfundet. Som UNICEF-partner har vi muligheden for at give et meningsfuldt bidrag til vigtige bæredygtighedsmål," udtaler Merete Hverven, koncernchef i Visma, i en pressemeddelelse.