Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Sådan gentænker du den klassiske lederrolle

I ny bog forklarer forsker og rådgiver Anders Trillingsgaard, hvorfor hele virksomheden bør tage del i ledelsesopgaven.

Hastige forandringer stiller store krav til virksomheder og organisationer, som i højere grad må benytte sig af at lede sammen frem for blot at bero på den klassiske top-down tilgang.

I sin nye bog “Meget mere ledelse - med de samme kræfter” forklarer Anders Trillingsgaard det med, at der er meget mere at hente ved at involvere alle i ledelsesprocessen.

Han mener, at ledelse ikke er et resultat af et enkelt individs bedrifter. I stedet er ledelse et produkt af en fælles kurs, koordinering og engagement.

Kursen handler om den fælles retning, man ønsker at opnå.

Ved koordinering forstås evnen til at uddele konstruktive roller og dele informationer, mens engagementet (eller ”Commitment”, som det hedder i bogen og sikkert også på CBS-dansk) vedrører lysten og energien som lægges i det, man vil opnå.

Har man disse parametre på plads, mener Anders Trillingsgaard at man er kommet ét skridt tættere på en mere holdbar og effektiv måde at lede på.

I bogen har han opstillet seks enkle principper for at lede sammen, der alle er taget fra hans erfaringer som forsker og ledelsesrådgiver.

Udover dette rummer bogen en række virkelighedsnære cases, samt nogle øvelser og værktøjer der kan bruges af dem som vil skabe mere ledelse sammen.

Anders Trillingsgaard er ph.d., autoriseret psykolog, forskningschef og konsulent samt bestyrelsesformand i konsulenthuset UKON. Han er også forfatter til Ledelsesteamet gentænkt (2015), Teamwork and Leadership Redefined (2021) og har været redaktør på bogen Feedback gentænkt (2017).

Titel: Meget mere ledelse - med de samme kræfter

Forfatter: Anders Trillingsgaard