Artikel top billede

(Foto: Blue Orgin)

Jeff Bezos sælger Amazon-aktier for milliarder – vil han være verdens rigeste igen?

Amazon-stifteren Jeff Bezos haler ind på Elon Musk i kampen om at være den rigeste person i verden.

I den forgangne uge har Amazon-stifteren Jeff Bezos solgt intet mindre end 12 millioner Amazon-aktier til en værdi på lige knap 14 milliarder kroner.

Ifølge mediet Business Insider kan aktie-salget være et strategisk træk, der skal sætte ham i en position, hvor han nok engang kan bryste sig at være verdens rigeste person.

En titel som Elon Musk med en formue å 200 milliarder dollar i dag er indehaver af.

I tråd med tidligere udmeldinger

Aktiesalget er i tråd med udmeldinger, som Amazon kom med tidligere på måneder, hvor det blev meddelt, at Jeff Bezos i løbet af 2024 ville sælge 50 millioner aktier til en samlet værdi på næsten 60 milliarder kroner.

Ifølge Business insider bidrager akiesalget til at sænke afstanden mellem Elon Musk og Jeff Bezos formue. Før salget var Jeff Bezos fem milliarder dollar – svarende til cirka 35 milliarder kroner – bag Elon Musk.

Jeff Bezos ejer ifølge Business Insider i dag cirka 10 procent af Amazon. Hans aktier i selskabet har en samlet værdi på 168 milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere