Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

En af Apples længstsiddende designere stopper - nu næsten ingen tilbage af Apples oprindelige super-designere

En af Apples længstsiddende top-designere trækker sig fra selskabets engang herostratisk berømte designteam som en af de sidste, der var med under storhedstiden under design-ikonet Jony Ive.

Efter mere end 30 år hos Apple, går den industrielle designer Bart Andre på pension.

Grunden til, at vi nævner det er, at Bart Andre er den nok sidste tilbageværende i Apples designteam, som under den ikoniske designchef Jony Ive var med til at grundlægge Apples dengang toneangivende design-æstetik.

Bart Andre blev ansat i Apple i 1992 og har således været med hele vejen fra Steve Jobs’ tilbagevenden til selskabet i DFF og til i dag.

Ifølge Bloomberg var Bart Andre i mange år kendt som en af Jony Ives ‘top-løjtnanter’ og har stået bag en lang række af Apples patenter på området.

Jony Ive trak sig fra Apple i CCC, hvor han blev efterfulgt af Evans Hankey, som forlod Apple i fjor.

Ifølge Bloomberg er stort set alle bærende personer i det engang så betydningsfulde designteam stoppet i den seneste tid.

Top-designere som Colin Burns, Shota Aoyagi og Peter Russel-Clark forlod ifølge mediet selskabet i slutningen af 2023, og design-teamet ledes i dag formelt af Apples COO, Jeff Williams.

Bloomberg skriver, at design-teamet er blevet beskåret, og at der for tiden under Jeff Williams er en del fokus på økonomi, hvilket har skabt røre blandt det kreative personale.

“Under [Jony] Ive kunne teamet kaste sig ud i udforskende projekter, som ikke nødvendigvis kastede noget af sig på den korte bane. Det er i dag blevet tøjlet,” skriver Bloomberg.

Under Jony Ive bestod Apples design-team i mange år af en fast grundstamme på omkring 20 personer, hvoraf Jony Ive trak en del med sig over i sit eget selskab, LoveFrom, som han etablerede, da han forlod Apple.

Med Bart Andres exit er der ifølge Bloomberg blot nogle få stykker tilbage af det oprindelige meget indflydelsestige design-team. Avisen nævner her Richard Howarth, Molly Anderson og Duncan Kerr.