It-firma scorer millioner på SMS'er

Danskernes brug af overtakserede tekstbeskeder og nye tjenester på mobiltelefonen giver millioner på bundlinjen hos it-firmaet Unwire. Selskabet har den danske mobilguru Juha Christensen i bestyrelsen og kigger nu ud over landets grænser.

Du var med at sikre endnu et millionoverskud til mobilfirmaet Unwire, hvis du var en af dem, der med SMS stemte på Mia og Thomas i finalen i det netop overståede tv-show Vild med Dans.

Selskabet står nemlig bag nummeret 1234 - og en lang række andre numre - der benyttes, når danskerne bruger mobiltelefonen til at sende overtakserede SMS'er.

Det kan aflæses på bundlinjen. I 2003 fik Unwire et overskud efter skat på 8,7 millioner kroner, mens kraftige investeringer i de bagvedliggende systemer sidste år begrænsede overskuddet til 2,6 millioner kroner.

Millioner af SMS'er

Unwire har eksisteret siden 1999 og selskabets teknologiske platform håndterer hver måned flere millioner SMS-beskeder. Ifølge Unwire selv gør det den til den mest benyttede mobilplatform i Danmark.

Administrerende direktør Ivan Sandqvist ønsker dog ikke at forklare selskabets evne til at tjene penge.

Unwire A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttoresultat10,016,3
Resultat af primær drift (EBIT)3,612,5
Resultat før skat 3,712,5
Resultat2,68,7
Egenkapital4,89,7
Antal ansatte148
- Vi har ikke noget ønske om at profilere os, så vi har ingen kommentarer, siger han.

Han har tidligere været administrerende direktør for venturefirmaet Wapincubators, som i dag ejer en del af Unwire. Wapincubators ejes delvist af teleanalytiker John Strand, som dermed også har del i Unwire.

Satser internationalt

Et andet velkendt navn er Juha Christensen, som sidder i bestyrelsen for Unwire. Han har senest været mobilchef for Macromedia og har tidligere været den højest placerede dansker i Microsoft.

Unwire får brug for de internationale ressourcer, for selskabet har nu etableret sig med egen teknisk platform i alle de nordiske lande, ligesom der er et tysk datterselskab.

Det gør, at indtjeningen næste år forventes at blive forbedret betragteligt, skriver ledelsen i selskabets årsregnskab.

Unwire beskæftiger sig ikke kun med SMS'er, men alle former for mobile tjenester. Blandt andet har Unwire hjulpet Stibo Graphic med at udvikle en mobil udgave af De Gule Sider for TDC, der kan fungere på alle mobiltelefoner og håndholdte computere (PDA'er).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.