Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Nye iPads er lige om hjørnet – Pro-modellerne bliver ultra-slanke

Tre nye iPad-modeller tegner sig til at blive ekstra interessante med nyt og opsigtsvækkende design.

Apples førende iPad-kollektion, iPad Pro 11 og 12.9, er snart halvandet år gammel, hvilket gør den til en oplagt kandidat til en overhaling.

Denne synes at være lige på trapperne ifølge netmediet 9to5mac, som erfarer, at en ny kollektion af både Apples iPad Pro og iPad Air tablets er på vej.

I Pro-seriens tilfælde indikerer lækkede oplysninger kraftigt, at et helt nyt design er i spil, hvilket samtidig giver flere indikationer på, hvad der kan forventes af hardware og egenskaber.

Åleslank iPad Pro

Ifølge mediet vil Apple barbere omkring 20 procent af tykkelsen, hvilket gør at den store iPad Pro 12,9” model blot bliver 5,0 millimeter tyk, mens 11” varianten bliver 5,1 millimeter tyk.

Det er henholdsvis 0,8 og 1,4 millimeter tyndere end forgængeren og bør gøre den nye kollektion lettere end de eksisterende modeller, der i dag vejer henholdsvis 466 og 682 gram.

Bag slankekuren er et formodet skifte til den farverige OLED-teknologi, som er kendt fra Apples iPhone Pro modeller, da panel-teknologien har det med at være tyndere end konventionelle IPS-baserede skærme.

Inde i de nye tablets forventes det, at Apples nyeste M3 processor finder vej for at afløse forgængerens M2-kraftværk. Det bør udløse et løft i ydelsen.

De ydre mål er samtidig ændret lidt, hvorfor det kan betyde, at det eksisterende Magic Keyboard cover ikke kan genanvendes.

iPad Air med vokseværk

Mens iPad Pro bliver slankere, får iPad Air vokseværk. Den eksisterende 11 tommers variant forbliver i programmet, men vil ledsages af en større 12,9” variant, hvis dimensioner bliver næsten identisk med den eksisterende iPad Pro 12.9.

En overhaling af maskinrummet ligger også i kortene, men det er uvist hvorvidt den eksisterende M1 vil blive afløst af Apples M2 eller M3 processor.

Hvornår de nye modeller vil udkomme er ikke offentligjort endnu, men betaversionen den kommende iPadOS 17.4 styresystem rummer kode tilpasset til et webcam i landskabsformat, noget som ikke er at finde i den eksisterende kollektion.

iPadOS 17.4 rummer samtidig den væsentlige juridiske tilpasning til EU’s DMA-lovgivning, som blandt andet giver tredjeparts app-butikker adgang til Apples økosystem.

Denne skal være ude inden 6. marts i henhold til EU-reguleringen, hvilket indikerer, at de nye iPads vil udkomme omkring samme tidspunkt.