Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Peter Warnøe forlader stormomsuste Nordic Eye

It-værksætteren Peter Warnøe forlader sin kapitalfond Nordic Eye: "Jeg har brug for en time-out," lyder det fra stifteren, mens sager om oppumpede værdier hænger som en skygge over Peter Warnøe.

It-værksætteren Peter Warnøe trækker sig fra kapitalfonden Nordic Eye som både ansat og investor.

Det skriver Berlingske.

Peter Warnøe var med til at grundlægge kapitalfonden i 2016, og tilbagetrækningen sker kort efter, at Nordic Eyes ellers mest succesfulde investering - kroatiske Bellabeat, der sælger fitnessarmbåndsure til kvinder - nedskrev sin værdi fra svimlende 26 milliarder kroner til otte milliarder.

Mandag skrev mediet, at Peter Warnøe lokkede investorer med en firdobling af sin investering på få måneder gennem salg af såkaldte secondaries, som altså viser sig at være en overdrivelse.

"Baggrunden for min beslutning er, at jeg har brug for en time-out. Jeg gik allerede på nedsat tid for nogle måneder siden. Måske bliver min pause kort, men den er ikke desto vigtig for mig selv. Jeg blev 60 for nylig, jeg har været fokuseret på Nordic Eye i en del år og har brug for nu lige at samle mine tanker omkring mine næste mange forhåbentligt spændende erhvervskapitler," skriver han selv på Facebook om sin exit.

Han skriver endvidere i opslaget:

"Nordic Eye er de seneste år vokset betydeligt, og vi har nu mere end 400 investorer i otte aktive fonde, mere end EUR 406m i værdier under forvaltning, 27 porteføljeselskaber og en række medarbejdere fordelt på lokationer i flere lande. Det indtryk får man måske ikke, når man læser Berlingskes mange kritiske og efter min opfattelse også meget biased artikler, men faktum er, at det går godt for Nordic Eye."

Peter Warnøe stiftede Nordic Eye sammen med Lars Tvede i 2016, men efter beskyldninger om svindel og politianmedelser, så indgik de to parter forlig, og Lars Tvede forlod fonden.