Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Amerikanske myndigheder er dødtrætte af Elon Musks forsøg på at forsinke Twitter-undersøgelse

Amerikansk finanstilsyn mener, at Elon Musk gør alt i sin magt for at forhale undersøgelse af hans opkøb af Twitter.

De amerikanske tilsynsmyndigheder, der er i gang med at vurdere, om Elon Musk overtrådte føderal lovgivning i forbindelse med hans overtagelse af Twitter (nu X), er trætte af det, de kalder rigmandens forsøg på at trække sagen i langdrag.

Det fik onsdag USA's finanstilsyn, US Securities and Exchange Commission (SEC), til indgive en klage over Elon Musk, fordi han ifølge tilsynet forsøger at fordreje omfanget af undersøgelsen, SEC er i gang med.

Yderligere hævder tilsynet, at Musk bliver ved med at komme med "grundløse forfatningsmæssige indvendinger," når tilsynet forsøger at få ham til at vidne.

Det rapporterer The Verge.

Vil ikke vidne - og anklager SEC for chikane

Efterforskningen drejer sig om, hvorvidt Musk overtrådte den føderale lovgivning om værdipapirer i forbindelse med sit køb af aktier i Twitter i 2022.

SEC mener ikke, at Musk offentliggjorde rettidigt, at han i forvejen havde opbygget en minoritetsandel i Twitter på det tidspunkt, han valgte at byde på den sociale medieplatform.

Derfor stævnede SEC Musk i maj 2023 for at få ham til at afgive vidneudsagn på SEC's kontor i San Francisco, hvilket Musk indvilligede i at gøre. To dage før ombestemte Musk sig dog og fortalte SEC, at han alligevel ikke ville møde op.

Musk har allerede vidnet to gange, men det har altså været noget nær umuligt at få ham til at vidne i sagen en tredje gang.

Han har blandt andet beskyldt SEC for at chikanere ham, efter tilsynet lagde sag an mod ham, fordi han nægtede at vidne.

10. februar i år beordrede en føderal dommer Musk til at samarbejde med SEC i forbindelse med deres undersøgelse og fastslog samtidig, at hvis parterne ikke kunne blive enige om dato og sted for hvornår Musk skulle vidne, så ville en afgørelse blive truffet for dem.

Og det er altså dette vidnesbyrd, der endnu ikke er blevet afgivet, og som får SEC til at anklage Musk for bruge ufine tricks for at forhindre undersøgelsen.

Ifølge SEC har Musk "gjort alt, hvad han kan, for at forsinke afslutningen af denne sag. Musk klager nu over, at denne undersøgelse har været hængende for længe, men det var Musks forsinkelsestaktik, der har gjort et år til næsten to," lyder det blandt andet.