Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Foto af Brett Jordan via Unsplash)

Reddit-aktien buldrer i vejret efter børsnotering: Stiger 48 procent på første dag

Reddit buldrer ind på New York Stock Exchange.

Det blev en forrygende børsnotering for den store sociale platform Reddit, som torsdag blev noteret på New York Stock Exchange.

Reddit havde op til noteringen udbudt aktierne til 34 dollar per styk, og aktiekursen buldrede i vejret straks, da der blev ringet med den berømte klokke hos NYSE.

Straks efter blev aktien solgt for 47 dollar, og da børsen lukkede, blev den solgt til kurs 50,44.

Reddit blev etableret i 2005 og har aldrig nogensinde tjent så meget som en krone. Selskabet har nemlig indkasseret det ene underskud efter andet hvert eneste år siden etablingen.

Til gengæld er brugerne strømmet til - ikke mindst i de senere år.

Ifølge Reuters understreger børsnoteringen, at markedet i den grad er sulten efter lovende selskaber - også selv om de aldrig har bevist, at de kan tjene penge.

Reddit regnes for at have en stor fremtid, da platformens betydelige mængder af brugerskabt data kan fungere som trænings-materiale for de generative AI’er, som kun kan fungere ordentligt, hvis de kan øve sig i at blive klogere.

Reddits COO, Jen Wong, siger til Reuters, at Reddit ‘i sin kerne er et vækstfirma.’

“Vores mål er at vækste brugere og community,” siger hun.

Reddit har i dag omkring 267 millioner aktive brugere om ugen, som indtil videre har postet omkring en milliard opslag.

Hertil kommer omkring 100.000 aktive såkaldte ‘subreddits,’ som er platformens online-fællesskaber med hver deres tema.

Platformen er et meget langt stykke hen ad vejen baseret på tusindvis af frivillige moderatorer, som hver især styrer et område af fællesskabet. De er iøvrigt blandt dem, der har fået lov til at købe aktier op til noteringen og som altså nu kan hive gevinsten hjem.

Til Finans fortæller kommunikationsrådgiver Benjamin Rud Elberth, at Reddit i mange tilfælge er blevet hjemsted for seriøse debatter.

"I de seneste 10 år er Reddit blevet hjemsted for dem, som ikke gad det politiske på Twitter, ikke gad hr. og fru hakkebøf på Facebook, og som ikke gad det selvophøjende på Linkedin. Folk finder sammen i diskussionsgrupper, hvor det handler om sagen, ikke om selfies og selviscenesættelse," siger han til avisen.