Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dell/PR)

Dell fyrer tusinder af ansatte efter stort dyk i efterspørgslen

Dell er omkring 13.000 færre ansatte end for to år siden. Og Dell forventer yderligere nedgang efter opsigelsen af en stor aftale med VMware.

Tidligere på måneden blev en mail sendt ud til de ansatte i Dell om, at de enten skulle til at møde ind på kontoret, ellers kunne de glemme alt om forfremmelser.

Det viser sig dog også, at Dell har skåret ned på antallet af ansatte i en sparerunde.

Det skriver Reuters.

Dell havde 120.000 ansatte per 1. februar, hvilket er 6.000 færre end samme dato for et år siden.

Det sker blandt andet efter er en periode med svag efterspørgsel på pc’er og et fald i omsætningen på 11 procent ved sidste kvartalsregnskab.

Dell har meldt ud, at der fortsat vil være hårde tider, og at der vil ske en "fortsat reduktion af vores (Dell, red.) øvrige virksomheders nettoomsætning som følge af ændringen i vores kommercielle forhold til VMware," har virksomheden meddelt.

Tilbage i slutningen af januar kom det frem, at Dell droppede sin distributionsaftale med VMware, efter Broadcoms opkøb af virtualiseringsselskabet.

Det skete blandt andet efter Broadcom havde iværksat en lang række ændringer i VMwares licenser, partnernetværk og antal ansatte.

Dell har meddelt, at man fortsat vil sælge VMware-software, men at prisaftalen har ændret sig, så flere leverandører nu har mere lige konkurrence.

Dell omsatte for 119 milliarder kroner på salg af VMware fra 2021 til 2023, skriver CRN.

"Så nu bliver det et meget lige vilkår, og dette er en meget vigtig pointe: det vil være en lige vilkår, hvor alle har mulighed for at deltage. Og den bedste løsning for kunderne vil vinde,” sagde Ricky Cooper, Broadcoms VP for OEM til CRN.

Sidste år fyrede Dell 6.500 ansatte. Virksomheden er på to år gået fra omkring 133.000 ansatte til omkring 120.000.