Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Taylor Brandon/Unsplash)

Så stor er sikkerhedsbranchen i Israel: Hver sjette israelske lønmodtager arbejder med it-sikkerhed

It-sikkerhedsbranchen står for 16 procent af det samlede israelske arbejdsmarked og mere end halvdelen af Israels eksport.

Cybersikkerhed er Israels største branche, og Israel er blandt de største lande i verden på området.

Skulle nogen være i tvivl om det, så fremgår det klart af ny rapport hvor tung den israelske cybersikkerheds-industri er.

Israel huser nemlig i dag i alt 522 it-sikkerhedsfirmaer, hvoraf mange er blevet etableret via det israelske militær, som i årevis har haft et tæt samarbejde med universiteter og innovationsmiljøet på området.

Ifølge en ny rapport fra analysehuset Israel Venture Capital udgør den israelske it-sikkerhedindustri hele 16 procent af det samlede arbejdsmarked i landet samt mere end halvdelen af Israels samlede eksport.

Bank of Israel peger desuden ifølge Reuters på, at de beskæftigede i den israelske it-sikkerhedssektor samlet set betaler omkring en tredjedel af den samlede indkomstskat, som den israelske stat modtager fra landets borgere.

Og markedet vokser. Ifølge Israel Venture Capital er antallet af it-sikkerhedsbranchens exitter - altså salg af vækst-virksomheder - vokset med hele 65 procent i 2023 i Israel.

Her blev der i alt solgt 24 israelske cybersikkerheds-virksomheder for samlet 7,1 milliarder dollar. Det er mere end halvdelen af den samlede israelske tech-sektors exitter i 2023.

Udviklingen ser ud til at fortsætte. I hvert fald skriver Reuters, at der alene i det første kvartal af 2024 blev solgt otte israelske it-sikkerhedsfirmaer for samlet set en milliard dollar.

Man kan få et overblik over de israelske cybersikkerheds-firmaer hos Cyber Research Databank her.