Artikel top billede

(Foto: Dell/PR)

Kontorer er ofte øde og tomme - især efter frokost og op til ferier: Nu vil Dell give de ansatte farve-stempler efter deres fremmøde

Dell vil begynde at opdele medarbejdere i farvekoder alt efter deres tilstedeværelse på kontoret. På den måde vil man kunne se, om man har fortjent blåt, grønt, gult eller rødt stempel.

Fra på mandag vil en lang række af medarbejderne i Dell blive opdelt med farvekoder, som skal vise, hvor ofte de møder op på kontoret.

Den nye ordning vil gælde de medarbejdere, som i dag i et vist omfang arbejder hjemmefra. Det gælder omkring halvdelen af Dells medarbejdere i USA og omkring to tredjedele uden for USA.

Dem kalder Dell for ‘hybrid-ansatte,’ og de skal ifølge selskabets regler opholde sig på kontoret mindst 39 dage i kvartalet. Det svarer til tre dage om ugen.

Den nye ordning kommer fra COO Jeff Clarke og skal administreres af HR-afdelingen som ifølge The Register fremover vil holde øje medarbejdernes fremmøde via blandt andet elektronisk registrering og VPN-monitorering.

Farveordningen bliver:

- Blåt flag: “Konsistens tilstedeværelse onsite.’

- Grønt flag: “Regelmæssig tilstedeværelse onsite.’

- Gult flag: “Nogen tilstedelværelse onsite.’

- Rødt flag: “Begrænset tilstedeværelse onsite.’

Det er ifølge The Register planen, at Dell fra på mandag vil begynde at opdele de ansatte i de pågældende farvekoder.

Selskabet meddeler skriftligt til The Register, at selskabet vil have, at medarbejderne følger reglen om 39 dage i kvartalet på kontoret.

“I tidens teknologiske revolution tror vi på, at personlige relationer parret med en fleksibel tilgang er afgørende for innovaiton og værdiskabelse,” lyder det fra selskabet.

The Register har talt med flere anonyme Dell-medarbejdere, som ikke just udtrykker stor begejstring for den nye ordning.

“It’s a shit show,” lyder det fra en af dem.

Dell indførte for et par måneder siden 39 dages-reglen for de ansatte.

Reglen vakte nogen opsigt, da Dell samtidig meddelte, at medarbejdere, der ikke fulgte reglen, eksempelvis ville stå først i eventuelle fyringsrunder, ligesom det ville kunne deres avancements-muligheder, hvis ikke de levede op til kravet.

Vil stoppe snyd

“Dell tracker ‘badge-ins’ [at man tjekker ind, når man møder, red] og VPN-forbindelser for at sikre, at medarbejderne er på kontoret på de tidspunkter, hvor de siger, at de er der,” lyder det fra en anonym medarbejder til The Register.

Dette sker for at forhindre, at folk tjekker ind og så tager hjem.

En anden anonym medarbejder siger til mediet, at Dell aldrig tidligere har været så aggressiv i bestræbelserne på at få folk på kontoret.

“Selv før pandemien [corona, red] har Dell aldrig presset folk til at møde op på kontoret. En almindelig frase har været “arbejde sker der, hvor du skaber det,” siger denne kilde.

Kilden siger, at Dells kontorer dengang ofte lignede spøgelsesbyer - især efter frokost og op til ferier.

Dell har globalt set opsagt omkring 13.000 medarbejdere siden begyndelsen af 2023 og har i dag omkring 120.000 ansatte verden over.