Artikel top billede

Streaming: Shōgun bliver forvandlet fra miniserie til en serie med både sæson 2 og 3

Filmselskabet FX planlægger at udvide den oprindelige Shōgun-historie med mindst to yderligere sæsoner, som antageligt fortsætter på Disney+.

Det var oprindeligt planen, at ”Shōgun” skulle være en afsluttet miniserie i 10 afsnit, der dækkede hele historien fra James Clavells klassiske bog fra 1975. Faktisk mente serieskaberne Justin Marks og Rachel Kondo selv, at der ikke var behov for mere end én sæson.

Men både anmeldere og seere har været vildt begejstrede for samuraiserien på Disney+, så det er måske ikke overraskende, at nogen har set perspektiver i at forlænge historien.

Derfor forhandler FX nu med James Clavells arvinger om rettighederne til at fortsætte Shōgun med mindst to sæsoner, selv om Clavell aldrig selv skrev videre på den afsluttede historie om den japanske borgerkrig.

Til gengæld skrev han i alt seks bøger i det, der bliver kaldt for hans Asien-saga, som kronologisk starter med Shōgun i år 1600 og ender med Hvirvelvind, der handler om revolutionen i Iran i 1979.

Den japanske stjerne Hiroyuki Sanada har angiveligt meldt sig klar til at fortsætte i rollen som krigsherren Toranaga.

Shōgun er inspireret af virkelige begivenheder omkring den japanske borgerkrig i 1600. I virkelighedens verden gjorde borgerkrigen Tokugawa til shōgun, som var den øverstbefalende general i Japan og dermed daglig de-facto hersker over landet, der på papiret ellers blev styret af kejseren.

I den visuelt imponerende serie spiller Sanada den indflydelsesrige Toranaga, der kæmper for at bevare magten over sin egen region. Han får hjælp af den engelske sømand Blackthorne, spillet af Cosmo Jarvis, hvis skib lider skibbrud på den japanske kyst.

James Clavells bog blev første gang filmatiseret i 1980 med Richard Chamberlain som Blackthorne og den legendariske Toshiro Mifune som Toranaga. Dengang holdt man sig til en miniserie, men nu kan vi altså se frem til flere samurai-intriger, når de nye sæsoner lander. Hvornår det sker, er dog endnu uklart.