Dansker scorer gigant-gevinst på Skype-salg

Den danske it-iværksætter Morten Lund ramte en guldåre, da han for nogle år siden valgte at skyde 50.000 euro i nyt it-firma med navnet Skype. Nu er Skype solgt for 16 milliarder kroner, og Morten Lunds private formue nærmer sig 100 millioner kroner.

Salget af net-telefonitjenesten Skype for 16 milliarder kroner til verdens største netauktion, amerikanske Ebay, kaster også store beløb af sig til flere danskere.

Ud over medstifter Janus Friis skød også den danske it-iværksætter Morten Lund penge i Skype, da selskabet blev stiftet.

De 50.000 euro - svarende til omkring 373.000 danske kroner - er med salget til Ebay blev mangedoblet.

Morten Lund vil ikke fortælle, hvor meget han præcist får ud af Skype-salget, men hans aktieandel var på under fem procent.

Hans personlige formue afslører dog noget om størrelsen af gevinsten.

- Jeg havde et delmål om at nå 100 millioner kroner, og det er jeg nok ikke så langt fra, siger han til Computerworld.

- Lige nu synes jeg godt, at jeg kan forstå dem, der vinder i lotto, fortsætter han.

Morten Lunds rolle i Skype har ud over et kapitaltilskud været at hjælpe med at slå Skype fast som et varemærke i begyndelsen.

De mange penge, han har fået ud af salget, vil ikke ændre det store på hans livsstil, hvor det primært handler om at skabe vækst for softwarefirmaet Bullguard.

- Vi skal lave Bullguard til en stor forretning, og så vil jeg fokusere på at lave en investeringsfond i Kina. Det sætter jeg næsten alt ind på, fortæller han.

Morten Lund har været med til at stifte et hav af it-relaterede firmaer, heriblandt Neo Ideo og Prey4, som i dotcom-dagene var velkendte navne i den danske it-branche.

Mens Morten Lund hovedsagelig har været investor i Skype, har de to danskere Janus Friis og Malthe Sigurdsson spillet en større rolle.

Janus Friis var sammen med svenske Niklas Zennström med til at stifte Skype, mens Malthe Sigurdsson er Skypes grafiske designer.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil tech-ambassadøren få it-giganterne i tale: "Jeg er super optimistisk, og det er jeg af to årsager"
Interview: Som Danmarks nye tech-ambassadør skal Anne Marie Engtoft Larsen sætte tech-giganterne stævne og udtrykke bekymring på danskernes vegne. Det er ikke en nem opgave, men den nye ambassadør ser især to grunde til, at de magtfulde Silicon Valley-virksomheder er villige til at lytte.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.