Dansker scorer gigant-gevinst på Skype-salg

Den danske it-iværksætter Morten Lund ramte en guldåre, da han for nogle år siden valgte at skyde 50.000 euro i nyt it-firma med navnet Skype. Nu er Skype solgt for 16 milliarder kroner, og Morten Lunds private formue nærmer sig 100 millioner kroner.

Salget af net-telefonitjenesten Skype for 16 milliarder kroner til verdens største netauktion, amerikanske Ebay, kaster også store beløb af sig til flere danskere.

Ud over medstifter Janus Friis skød også den danske it-iværksætter Morten Lund penge i Skype, da selskabet blev stiftet.

De 50.000 euro - svarende til omkring 373.000 danske kroner - er med salget til Ebay blev mangedoblet.

Morten Lund vil ikke fortælle, hvor meget han præcist får ud af Skype-salget, men hans aktieandel var på under fem procent.

Hans personlige formue afslører dog noget om størrelsen af gevinsten.

- Jeg havde et delmål om at nå 100 millioner kroner, og det er jeg nok ikke så langt fra, siger han til Computerworld.

- Lige nu synes jeg godt, at jeg kan forstå dem, der vinder i lotto, fortsætter han.

Morten Lunds rolle i Skype har ud over et kapitaltilskud været at hjælpe med at slå Skype fast som et varemærke i begyndelsen.

De mange penge, han har fået ud af salget, vil ikke ændre det store på hans livsstil, hvor det primært handler om at skabe vækst for softwarefirmaet Bullguard.

- Vi skal lave Bullguard til en stor forretning, og så vil jeg fokusere på at lave en investeringsfond i Kina. Det sætter jeg næsten alt ind på, fortæller han.

Morten Lund har været med til at stifte et hav af it-relaterede firmaer, heriblandt Neo Ideo og Prey4, som i dotcom-dagene var velkendte navne i den danske it-branche.

Mens Morten Lund hovedsagelig har været investor i Skype, har de to danskere Janus Friis og Malthe Sigurdsson spillet en større rolle.

Janus Friis var sammen med svenske Niklas Zennström med til at stifte Skype, mens Malthe Sigurdsson er Skypes grafiske designer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere