Lederportræt: Peter Vestergaard, Protego

Som revisor opdagede han, at it kan gøre arbejdet meget lettere. Den opdagelse sendte Peter Vestergaard ind i it-branchen. I dag er han leder af en afdeling af tunge it-sikkerhedsfolk, som han vil bøje stål for at gøre tilfredse.

- Det må sgu' ku' gøres smartere, tænkte Protegos tekniske chef, Peter Vestergaard, da han igen sad og udfyldte endeløse, grønne ark med tal i sit daværende revisorjob.

Det kunne det også. Han udviklede selv en it-løsning, der gjorde hans revisor-hverdag lettere.

Men løsningen blev ikke implementeret i resten af virksomheden. Han måtte gerne bruge den selv, men revisorfirmaet havde ikke til sinds at ændre måden at gøre tingene på.

Arbejdet med komplekse it-procedurer triggede imidlertid den unge revisor, så kort efter forlod Peter Vestergaard revisorbranchen uden at se sig tilbage.

I dag er han en ubetinget succesfuld nøglefigur i den 25-m/k store it-sikkerhedsvirksomhed Protego, der udfører konsulentarbejde og underviser i it-sikkerhed.

30-årige Peter Vestergaards drivkraft er succes, og tingene plejer at lykkes for ham, siger han.



Peter Vestergaard

Teknisk chef, Protego
For nylig lykkedes det ham for eksempel at blive gift og han er netop vendt tilbage til jobbet efter en måneds kombineret ferie og honeymoon.

Fy for en nøglerolle

Hans rolle som nøgleperson er en del af hans styrke i virksomheden, men samtidig en svaghed, han er opmærksom på.

- Nøglepersoner er et onde man som virksomhed skal undgå. Jeg arbejder dagligt på ikke at være det, siger Peter Vestergaard.

Og hvordan holder man så op med at være nøgleperson? Det gør man selvfølgelig ved at uddanne sine medarbejdere.

- Der er tre-fire mennesker, der kan tage over, når jeg ikke her. Jeg er god til at uddelegere, men det var en klassisk ledelsesbarriere, jeg skulle over. Det står på side et i alle ledelseshåndbøger, at du skal kunne give opgaver fra dig. Kan man ikke det, skal man ikke være leder, siger han.

Coacher men hader ordet

Peter Vestergård beskriver sig selv som en krævende, men retfærdig leder.

- Jeg er kun interesseret i succes. Men alle skal være tilfredse på en arbejdsplads. Jeg vil bøje stål for at imødekomme mine medarbejderes ønsker, siger han.

Han bryder sig ikke om ordet 'coaching'. Ikke desto mindre er det den ledelsesform, han benytter sig af. Og han er selv blevet coachet af Protegos administrerende direktør, Viggo Janum, gennem sin udvikling som leder.

- Jeg sætter mig ikke ned med en medarbejder og siger: Nu skal vi to snakke HR. Udviklingen sker gennem samarbejde om en konkret opgave. Der ligger en masse ledelse i løsningen af en opgave, siger han.

Åbenhed virker

Stilen er åben, de ansatte skal kunne sige alt, og det gør de, mener Peter Vestergaard.

Han beretter om en medarbejder, som besluttede sig for et karriereskift. Han ville ikke længere arbejde med it-sikkerhed, nu ville han være fysioterapeut.

- Det var jeg ked af, det var en god medarbejder, og vi havde en exit-samtale. Han sagde, at han havde oplevet, at han havde kunnet sige alt til mig. Det betyder, at åbenheden virker, for i den situation kunne han i hvert fald tale helt frit.

Korsbånd og motorcykler

Der er to slags mennesker ifølge Peter Vestergaard: Dem, der vil opleve og dem, der vil skabe. Selv hører han til den sidste kategori.

Han vil også gerne skabe en familie. Det er den slags ting, han overvejer, når han for en tid lader it-sikkerhedsbranchen forsvinde i slipstrømmen på sin nyindkøbte motorcykel.

- På den kobler jeg helt fra, siger han.

Hans kone er ikke helt lykkelig for hans motorcykeleskapisme, men fart og tempo har nu engang altid ligget til Protegos tekniske chef: Han er tidligere springgymnast på eliteplan. Et læderet korsbånd satte en stopper for gymnastikken, så det i dag kun bliver til løbeture og fodbold.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere