Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Lederportræt: Peter Carstensen, Oticon

Som nyuddannet økonom fik han afslag på en uopfordret ansøgning til Oticon. Det kunne da ikke passe, tænkte han, greb telefonen og fik jobbet. Mød den ene af it-cheferne hos den store, danske høreapparatproducent.

Hvis man ikke kan lide at dele, skal man ikke være leder hos høreapparatproducenten Oticon. Her kører man nemlig med dual ledelse. Det betyder, at der hører en fast makker til mange af lederstillingerne.

- Jeg var meget overrasket over det. Jeg havde kun læst om den ledelsesform, siger 32-årige Peter Carstensen, den ene af to it-chefer i Oticon.

Han havde i hvert fald ikke tidligere haft lejlighed til at prøve det af i virkeligheden, for han gik direkte fra sin afsluttede uddannelse som cand. oecon fra Århus Universitet i 1999 til et job hos Oticon i København.

- Jeg sendte en uopfordret ansøgning, som de gav afslag på. Det kan da ikke passe, tænkte jeg, så jeg ringede til dem og fik et møde i stand. Og heldigvis var der en plads til sådan en som mig, så jeg fik et job, fortæller Peter Carstensen.

Navision Financials under armen

Oticons økonomifunktion havde de første par år fornøjelsen af den unge økonom, inden organisationen en dag manglede en mand, der kunne implementere et ERP-system.

- Den korte historie er, at jeg tog af sted til et af vores selskaber i Danmark med et Navision Financials under armen. Jeg havde ikke prøvet det før, men jeg blev ret grebet af arbejdet med ERP, beretter han.

Som den ene af to it-chefer har han primært ansvaret for den forretningsmæssige del af Oticons it-løsninger. Han sidder på ERP, CRM, web samt integration og applikationsudvikling. Hans it-chefmakker, Hans Ole Jørgensen, har ansvaret for infrastrukturen.

- Jeg er forretningsmanden med min økonomiske baggrund, og Hans Ole er teknikeren med sin ingeniørbaggrund. Det er en kæmpe fordel. Vi supplerer hinanden, vi har altid en at sparre med, og en sag bliver altid vurderet fra to sider, siger Peter Carstensen.

Vandpolo og bukkede ribben

Oticon mere end hylder princippet om den flade organisation. Cheftitlerne har i virkeligheden kun plads på visitkortene, så folk udefra kan finde ud af, hvem de taler med.

Alligevel er der forskel, når man fra den ene dag går fra at være menig medarbejder til at være chef for dem, man var på samme fod med i går.

Det har Peter Carstensen prøvet to gange, og det er en besynderlig oplevelse, mener han.

- Tonen ændrer sig lidt, for nu er ens loyalitet jo pludselig ændret. Men man må bevare sin integritet og insistere på, at man stadig er den samme person, som før man fik lederansvar, siger han.

Lederambitioner har han egentlig aldrig haft, siger han, men det har omvendt altid faldet ham let.

- Det startede måske dengang jeg var cheftræner for den lokale svømmeklub, jeg ved det ikke. Som person er jeg udpræget generalist og jeg kan lide at have med mine medmennesker at gøre.

Peter Carstensen har i øvrigt svømmet hele sit liv og spillet vandpolo siden han var 11. I dag spiller han vandpolo i Danmarks pt. næstbedste klub.

- Det er en dejlig hård sport. Jeg kan godt li' at være en drengerøv, også selv om man engang imellem går med trykkede ribben i et par uger efter en træning, griner han.

Drømmen om Amerika

Roder man lidt i posen med ambitioner dukker drømmen om et internationalt lederjob op.

- Jeg kunne godt tænke mig at arbejde ude i linjen i et af vores datterselskaber. Helst et engelsksproget land som USA, England, Canada eller Australien.

Inden hans flytteplaner involverer resten af verden, er der en hjemlig flytning, der skal klares først. Det er Oticons flytning fra Strandvejen i Hellerup, nord for København, til det Intel-byggede hus i københavnerforstaden Smørum.

- Det bliver verdens bedste hus til udvikling af høreapparater. Vi skal lige have ændret nogle ting. Huset er jo bygget af en computerchip-producent, så de ville gerne have serveren stående i stuen, så man kunne se den. Vi vil hellere have den ned i kælderen, for vi er her for at sælge høreapparater, ikke for at drive it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere