TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Biblioteker må alligevel sende ukrypterede emails

Datatilsynet accepterer nu, at bibliotekerne kan fortsætte de næste fem år med at sende ukrypterede e-mails med oplysninger om reserverede bøger.

Datatilsynet accepterer nu, at bibliotekerne kan fortsætte med at sende ukrypterede e-mails med oplysninger om reserverede bøger.

Dermed går Datatilsynet stik imod tilsynets tidligere udmeldinger.

Datatilsynet oplyste således først på sommeren til Biblioteksstyrelsen, at forfatternavn og titel på bestilt eller hjemkommet materiale er fortrolige oplysninger.

Tilsynet mente derfor, at oplysningerne ikke måtte kædes sammen med e-mailadresser eller navnet på låneren i ukrypterede emails, sådan som bibliotekerne hidtil har gjort.

Men nu må bibliotekerne altså alligevel godt sende de pågældende emails ukrypteret.

På Datatilsynets hjemmeside fremgår det, at tilsynet efter en drøftelse i Datarådet er indstillet på at gøre en særlig undtagelse fra de sikkerhedskrav, som Datatilsynet generelt stiller til offentlige myndigheder.

Undtagelsen gælder foreløbig i en periode på fem år, oplyser direktør i Datatilsynet, Janni Christoffersen, til Computerworld.

- Der er ikke ændret på Datatilsynet genrelle opfattelse af, at der er tale om oplysninger af fortrolig karakter, der ikke skal sendes ukrypteret, men vi gør her en konkret undtagelse, siger Janni Christoffersen.

Datatilsynets undtagelse begrundes med, at afsendelse og modtagelse af krypterede emails "endnu ikke er særligt udbredt i befolkningen."

Det er ifølge Datatilsynet en forudsætning for afgørelsen, at Biblioteksstyrelsen og bibliotekerne fortsætter arbejdet med at indføre løsninger, "der generelt højner sikkerhedsniveauet for transmission af oplysninger over internettet."

I Biblioteksstyrelsen oplyser konsulent Leif Andresen, at man tager den nye afgørelse til efterretning.

- Jeg går ud fra, at de biblioteker, der har ændret deres praksis efter Datatilsynets første udmelding, nu vil gå tilbage til den tidligere praksis. Det gør vi også på tjenesten Bibliotek.dk, siger Leif Andresen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.