Biblioteker må alligevel sende ukrypterede emails

Datatilsynet accepterer nu, at bibliotekerne kan fortsætte de næste fem år med at sende ukrypterede e-mails med oplysninger om reserverede bøger.

Datatilsynet accepterer nu, at bibliotekerne kan fortsætte med at sende ukrypterede e-mails med oplysninger om reserverede bøger.

Dermed går Datatilsynet stik imod tilsynets tidligere udmeldinger.

Datatilsynet oplyste således først på sommeren til Biblioteksstyrelsen, at forfatternavn og titel på bestilt eller hjemkommet materiale er fortrolige oplysninger.

Tilsynet mente derfor, at oplysningerne ikke måtte kædes sammen med e-mailadresser eller navnet på låneren i ukrypterede emails, sådan som bibliotekerne hidtil har gjort.

Men nu må bibliotekerne altså alligevel godt sende de pågældende emails ukrypteret.

På Datatilsynets hjemmeside fremgår det, at tilsynet efter en drøftelse i Datarådet er indstillet på at gøre en særlig undtagelse fra de sikkerhedskrav, som Datatilsynet generelt stiller til offentlige myndigheder.

Undtagelsen gælder foreløbig i en periode på fem år, oplyser direktør i Datatilsynet, Janni Christoffersen, til Computerworld.

- Der er ikke ændret på Datatilsynet genrelle opfattelse af, at der er tale om oplysninger af fortrolig karakter, der ikke skal sendes ukrypteret, men vi gør her en konkret undtagelse, siger Janni Christoffersen.

Datatilsynets undtagelse begrundes med, at afsendelse og modtagelse af krypterede emails "endnu ikke er særligt udbredt i befolkningen."

Det er ifølge Datatilsynet en forudsætning for afgørelsen, at Biblioteksstyrelsen og bibliotekerne fortsætter arbejdet med at indføre løsninger, "der generelt højner sikkerhedsniveauet for transmission af oplysninger over internettet."

I Biblioteksstyrelsen oplyser konsulent Leif Andresen, at man tager den nye afgørelse til efterretning.

- Jeg går ud fra, at de biblioteker, der har ændret deres praksis efter Datatilsynets første udmelding, nu vil gå tilbage til den tidligere praksis. Det gør vi også på tjenesten Bibliotek.dk, siger Leif Andresen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.