Politikere overser internettet i valgkampen

Kampen om vælgernes opmærksomhed udkæmpes fortsat fra lygtepæl til lygtepæl, mens det er mere end svært at få øje på valgkampens politikere, hvis man søger på typiske politiske mærkesager på Google.

Landets lygtepæle er klistret til med valgplakater forud for kommunalvalget 15. november, men det er mere end svært at finde frem til politikere, hvis man på søgemaskinen Google søger på typiske valgtemaer som eksempelvis skolepolitik.

Det viser en undersøgelse fra virksomheden Notabene.net, der har specialiseret sig i online-markedsføring.

- I København har overborgmester-kandidat Ritt Bjerregaard eksempelvis cykelpolitik som en mærkesag, men hun dukker ikke op, hvis man søger på ordet på Google, siger Pål Heick, der står bag undersøgelsen.

Mangler ressourcer

For at undersøge politikernes synlighed har Notabene.net testet 40 typiske valgtemaer som boligpolitik, pladsgaranti og integration på søgemaskinen Google for både almindelige og sponsorerede links.

- Generelt dukker der ikke enkelte kandidater op, og overordnet er partierne heller ikke gode til at promovere sig via søgemaskine. Vælgerne skal i forvejen vide, hvad politikerne står for og finde deres hjemmesider, hvis de ønsker mere information om mærkesagerne, siger Pål Heick.

Han undrer sig over, at der ikke bruges flere ressourcer på søgemaskineoptimering, når der samtidig stort set ikke findes en lygtepæl i hele landet, der ikke er klistret til med valgplakater.

- Partierne bruger anslået alene i København 15 millioner kroner på valgkampen, men der satses ikke i særlig høj grad på internetmediets søgemaskiner og mulighederne for annoncering, siger Pål Heick.

Mere professionelle

Ifølge rådgiver i politisk kommunikation hos Koras Kommunikation og tidligere pressechef i Socialministeriet, Per Rystrøm, skyldes den manglende indsats, at de fleste lokalpolitikere har forholdsvis begrænsede midler.

- Mange politiker har fokus på nettet og bruger kræfter på at lave hjemmesider, men de har ikke mange ressourcer i valgkampen, og derfor ser man beskeden anvendelse af redskaber som søgeoptimering, der ellers kunne skabe mere trafik på deres hjemmeside, siger Per Rystrøm.

Han forventer, at det billede ikke på kort sigt vil ændre sig i forhold til kommunalvalg, men at der vil ske en stigende professionalisering i forhold til partiernes online markedsføring ved Folketingsvalg.

- Der er dog ingen tvivl om, at politikerne kunne få stort udbytte af at tænke mere i søgemaskineoptimering og også gøre det mellem valgene, så man får opbygget en stærk position på eksempelvis Google, siger Per Rystrøm.

Samme synspunkt har Pål Heick hos Notabene.net.

Han ser det som et problem i forhold til synligheden på søgemaskiner, at mange politikere kommer med nye websites kort tid før selve valget, og at søgemaskinerne derfor ikke når at registrere indholdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere