Politikere overser internettet i valgkampen

Kampen om vælgernes opmærksomhed udkæmpes fortsat fra lygtepæl til lygtepæl, mens det er mere end svært at få øje på valgkampens politikere, hvis man søger på typiske politiske mærkesager på Google.

Landets lygtepæle er klistret til med valgplakater forud for kommunalvalget 15. november, men det er mere end svært at finde frem til politikere, hvis man på søgemaskinen Google søger på typiske valgtemaer som eksempelvis skolepolitik.

Det viser en undersøgelse fra virksomheden Notabene.net, der har specialiseret sig i online-markedsføring.

- I København har overborgmester-kandidat Ritt Bjerregaard eksempelvis cykelpolitik som en mærkesag, men hun dukker ikke op, hvis man søger på ordet på Google, siger Pål Heick, der står bag undersøgelsen.

Mangler ressourcer
For at undersøge politikernes synlighed har Notabene.net testet 40 typiske valgtemaer som boligpolitik, pladsgaranti og integration på søgemaskinen Google for både almindelige og sponsorerede links.

- Generelt dukker der ikke enkelte kandidater op, og overordnet er partierne heller ikke gode til at promovere sig via søgemaskine. Vælgerne skal i forvejen vide, hvad politikerne står for og finde deres hjemmesider, hvis de ønsker mere information om mærkesagerne, siger Pål Heick.

Han undrer sig over, at der ikke bruges flere ressourcer på søgemaskineoptimering, når der samtidig stort set ikke findes en lygtepæl i hele landet, der ikke er klistret til med valgplakater.

- Partierne bruger anslået alene i København 15 millioner kroner på valgkampen, men der satses ikke i særlig høj grad på internetmediets søgemaskiner og mulighederne for annoncering, siger Pål Heick.

Mere professionelle
Ifølge rådgiver i politisk kommunikation hos Koras Kommunikation og tidligere pressechef i Socialministeriet, Per Rystrøm, skyldes den manglende indsats, at de fleste lokalpolitikere har forholdsvis begrænsede midler.

- Mange politiker har fokus på nettet og bruger kræfter på at lave hjemmesider, men de har ikke mange ressourcer i valgkampen, og derfor ser man beskeden anvendelse af redskaber som søgeoptimering, der ellers kunne skabe mere trafik på deres hjemmeside, siger Per Rystrøm.

Han forventer, at det billede ikke på kort sigt vil ændre sig i forhold til kommunalvalg, men at der vil ske en stigende professionalisering i forhold til partiernes online markedsføring ved Folketingsvalg.

- Der er dog ingen tvivl om, at politikerne kunne få stort udbytte af at tænke mere i søgemaskineoptimering og også gøre det mellem valgene, så man får opbygget en stærk position på eksempelvis Google, siger Per Rystrøm.

Samme synspunkt har Pål Heick hos Notabene.net.

Han ser det som et problem i forhold til synligheden på søgemaskiner, at mange politikere kommer med nye websites kort tid før selve valget, og at søgemaskinerne derfor ikke når at registrere indholdet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.