Microsoft på bar bund i jagt på ny chef

Microsoft overrasker med at meddele Doug Burhams afgang som topchef i Microsoft Business Solutions uden at have en afløser klar - og giver dermed næring til spekulationer.

Microsoft er gået ganske usædvanligt til værks i håndteringen af den karismatiske Doug Burgums afgang som topchef for Microsoft Business Solutions.

En ganske udramatisk afgang på det niveau, hvor der altså ikke er tale om en fyring – i hvert fald ikke officielt – ville de fleste have forventet annonceret samtidigt med navnet på hans afløser.

Men ikke i denne omgang. Microsoft har i stedet meddelt, at nu indleder man søgningen efter Doug Burgums afløser. Det giver naturligvis plads til en del spekulationer.

Er det et skridt frem eller tilbage for Doug Burgum? Blev han skubbet eller valgte han selv, og hvem bliver hans afløser?

En positiv og en negativ version
En positiv udlægning af baggrunden er, at Doug Burgum nu har lavet stort set det samme i 23 år og trænger til forandring.

- Det er lang tid i samme rolle, selv om den rolle har udviklet sig, er Doug Burgum citeret for at sige i et interview i Wall Street Journal i dag.

Doug Burgam, 49 år gammel, fortsætter som en slags bestyrelsesformand for den gruppe, der sælger software til små og mellemstore virksomheder.

Administrerende direktør Claus Hansen, Tectura EMEA, ser umiddelbart den positive fortsættelse af den historie.

- Uden at jeg kender bestyrelsens sammensætning i øvrigt, ser jeg det som et positivt signal, at en repræsentant for Microsoft Business Solutions nu får indflydelse på koncernens samlede strategi, siger Claus Hansen.

Tectura er det største konsulenthus, blandt andet bygget op på opkøb af Aston, inden for Microsoft Business Solutions og har blandt andet lagt afstand til danske Columbus IT Partner i det kapløb.

Mere luftig rolle
Resultaterne i Microsoft Business Solutions taler imidlertid for, at Doug Burgam i højere grad er sat fra stillingen ind i den nye stilling. Mange rygtesmede vil da også kunne spinde afslutningen: "Hvad sagde jeg" med Doug Burhams afgang.

Microsoft Business Solutions har langt fra levet op til tidligere udmeldinger om eksplosive vækstrater. Salget er steget, men det går i et langt mere moderat tempo, end man har ønsket hos Microsoft.

- Han er sat i en mere luftig rolle, som en slags evangelist. Han vil få indflydelse fremover, men han vil være ude af beslutningerne, siger analytiker Bo Lykkegaard fra IDC.

Han hælder mest til, at Doug Burgum er sat fra bestillingen, og at man nu ønsker en stærkere person til at drive Microsoft Business Solutions frem.

Næppe dansker
Ønsketænkning om en dansker i chefstolen i Redmond i USA bliver næppe opfyldt. Heller ikke selvom Microsoft Business Solutions blandt andet bygger på danske Navision.

Faktisk er det den del af softwarefamilien, nemlig Navision, der står for den vækst, der trods alt er i Microsoft Business Solutions. Og den foregår i Europa.

En Klaus Holse Andersen, der er administrerende direktør for Microsoft Business Solutions i Vedbæk og har EMEA-ansvaret er ikke et emne i chefstolen. Det afviser han selv.

- Jeg har tænkt mig at blive boende i Danmark, og det kan være bare én af hundrede andre grunde til, at valget ikke falder på mig, siger Klaus Holse Andersen.

Af de gamle Navision-stiftere er der kun Torben Wind tilbage i Microsoft Business Solutions. Men han arbejder med udvikling og er næppe et sandsynligt emne. De andre stiftere vurderes også at være for langt fra den verden i dag.

Måske ikke-it'er
Analytiker Bob Anderson fra analysefirmaet Gartner peger da også over for ZDNet på, at en afløser skal findes uden for Microsoft, hvilket Klaus Holse Andersen da også finder mest sandsynligt.

Bob Anderson mener, at det er oplagt, at Microsoft vil kigge i retning af Oracle og Peoplesoft og se, om der skulle være kommet noget talent i klemme efter sammenlægningen.

- Det er sandsynligvis fra den genmasse, de vil finde en kandidat til jobbet, siger Bob Anderson til ZDNet.

Mange af dem har imidlertid allerede fundet job andre steder, påpeger han.

Microsofts ansættelse af tidligere Wal Mart-chef viser ifølge Bob Anderson også, at Microsoft er villige til at kigge ud over den traditionelle it-branche, for at finde den rigtige kandidat

Dynamisk person
Hvem det end bliver, er det vigtigt, at vedkommende både er en god forretningsleder og en dynamisk person, påpeger Bob Anderson over for ZDNet.

- Meget vil afhænge af deres evne til at finde den rigtige person til at udfylde rollen. De står over for mange udfordringer, og der er ikke meget plads til fejltagelser, siger Bob Anderson.

For virkelig at opnå de store vækstrater, som it-giganten sigter efter, må Microsoft Business op og have fat i de helt store selskaber.

Men selv ikke Microsofts Business Solutions mest succesfulde konkurrenter sælger forretningssoftware til små og mellemstore virksomheder for de mange milliarder af kroner, som Microsoft Business Solutions har ambitioner om.

- For at lave de helt store penge i forretningssoftware, bliver du nødt til at skalere. Markedet er reelt i øjeblikket en kamp mellem SAP og Oracle, siger Bob Anderson.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.