Ledelse frikøber dansk dotcom-dinosaur

Selskabet Dansk Internet Selskab kommer igen på egne ben. Ledelsen i Schultz IT køber det tidligere dotcom-selskab ud af Schultz-koncernen.

Det i web-sammenhæng "meget gamle" dotcom-firma Dansk Internet Selskab genopstår som selvstændigt selskab.

Ledelsen med direktør Lasse Morell fra Schultz IT i spidsen køber selskabet ud af Schultz-koncernen for et ikke nærmere oplyst beløb.

Med købet følger web-aktiviteterne, som på fundamentet fra det oprindelige Danske Internet Selskab er opbygget i Schultz-koncernen over de seneste fem år.

Vil være it-partner

- Dansk Internet Selskab skal ud og blive it-partner for virksomheder, som skal udarbejde tredje- og fjerde-generations web-sider, siger Lasse Morell.

Han indtager posten som administrerende direktør i Dansk Internet Selskab, når selskabet fra 1. januar 2006 formelt står på egne ben igen.

Den grafiske koncern og forlagsvirksomhed Schultz købte en halvpart af selskabet i 2000 og i 2003 resten af aktierne.

Dansk Internet Selskab har været igennem den klassiske dotcom-æra med hurtig vækst og nedtur med fyringer. Under Schultz er en del af aktiviteterne ført videre.

Kontrolleret vækst

Selskabets oprindelige content management system, Intrasuite, kører i bedste velgående hos mange offentlige institutioner.

Intrasuite er lige kommet i en frisk version 5.0, hvor der blandt andet er god efterspørgsel på et ESDH-modul, og det vil blive kørt videre, oplyser Lasse Morell.

I løbet af de senere år er aktiviteterne under Schultz IT blevet udvidet med integration mellem web og andre systemer, blandt andet med platforme som Sharepoint fra Microsoft og Sitecore.

- Vi vil arbejde på at positionere os i markedet for webintegratorer, siger Lasse Morell.

Omsætningen i selskabet ligger fra begyndelsen på omkring 15 millioner kroner med et afkast på cirka 10 procent på bundlinjen.

Nye tider

Ledelsens målsætning for vækst er mere beskedne end i dotcom-tiden. 10 til 20 procent på omsætning og 10 til 15 procent af salget tilbage på bundlinjen, når resten er trukket, vil være tilfredsstillende, oplyser Lasse Morell.

- Det er nye tider. Denne gang skal vi have moderat og kontrolleret vækst med fokus på bundlinjen, siger Lasse Morell.

Han selv har ikke baggrunden fra det oprindelige Dansk Internet Selskab, men omkring tre ud af fire af de tyve medarbejdere, der fra 1. januar vil være i selskabet, er fra den gamle kerne af Dansk Internet Selskab, oplyser Lasse Morell.

Selskabet beholder adresse i Albertslund i Schultz-koncernens domicil og vil fortsat arbejde tæt sammen med koncernen om blandt andet at levere den tekniske platform for koncernens lovinformations-service.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?