Vandal bytter om på CBS og RUC i net-leksikon

En anonym person har i netleksikonet Wikipedia byttet rundt på beskrivelsen af Handelshøjskolen i København og RUC. Hærværk på den danske udgave af Wikipedia forekommer ofte.

Kommer de bedste erhvervsstuderende fra Roskilde Universitetscenter eller Handelshøjskolen i København?

Man kan komme godt i tvivl, hvis man bruger netleksikonet Wikipedia, som trods øget popularitet i den seneste tid er blevet udsat for voldsom kritik.

På Wikipedia kan alle brugere ændre i indholdet, og det har en anonym person udnyttet til den 20. december at ændre beskrivelserne af Handelshøjskolen i København (CBS) og Roskilde Universitetscenter (RUC) i den engelske udgave af netleksikonet.

Hos RUC er et afsnit om de mest efterspurgte erhvervsstuderende i Europa fjernet, mens et afsnit om de mest efterspurgte erhvervsstuderende i Danmark til gengæld er blevet tilføjet under konkurrenten CBS.

Troværdig?
Det kommer som en overraskelse for Universitetsdirektør Lars Kirdan fra Roskilde Universitetscenter.

- Vi lægger meget vægt på kommunikation på nettet, og alle vores kernebrugere er flittige netbrugere. Det er lidt en tosset sag, for det vil man nødigt have, siger han.

Lars Kirdan bruger selv Wikipedia som troværdig informationskilde, men har ikke overvejet, at også RUC omtales i den engelske udgave af Wikipedia.

- Senest har jeg søgt efter Lord Byron og noget om engelsk litterratur og poesi, og det er den rigtig god til - også fordi linksene er ret gode, siger universitetsdirektøren.

Dansk hærværk
Brugere kan anonymt ændre i oplysningerne på Wikipedia, og det er en af grundene til den massive kritik, Wikipedia har været udsat for.

Lavinen rullede, da det kom frem, at det i fire måneder havde været antydet, at en tidligere præsidentrådgiver var involveret i mordene på både Robert og John F. Kennedy.

Senere er er det kommet frem, at Wikipedias grundlægger og bagmand, Jimmy Wales, har rettet i sin egen biografi 18 gange og fremhævet sit eget arbejde med Wikipedia.

Anders Jakobsen er en af omkring 12 administratorer for den dansk-sprogede udgave af Wikipedia, og her er det ifølge ham ganske normalt med vandalisme.

- Jeg bruger en god del af min tid på at rydde op efter hærværk, som vi ser en del af specielt i skoletiden. Det er typisk, når en skoleklasse kommer i edb-rummet og finder frem til Wikipedia og finder ud af, at man kan skrive noget småvulgært i artiklerne, siger Anders Jakobsen.

Større end CNN
Den danske udgave af Wikipedia har omkring 36.000 artikler og anslået mellem 100.000 - 200.000 sidevisninger i døgnet, hvilket gør leksikonet til et af de større websites i Danmark.

På internationalt plan har Wikipedia flere besøgende end CNN.

Ifølge Anders Jakobsen ville tilfældet med CBS og RUC være fanget på den danske udgave.

Wikipedia har en politik om kun at levere neutral information, og derfor bør det slet ikke stå, at de studerende fra et bestemt universitet er meget eftertragtede.

- I Danmark ville vi helt klart fjerne teksten igen fra Copenhagen Business School. Men på den engelske Wikipedia, hvor der er omkring 700.000 artikler, er der nogle emner, som ikke så mange mennesker følger med i. I Danmark vil vi i langt de fleste tilfælde fange den slags kartoffelhypperi, siger han.


Relevante link

Ændringerne i teksten om Roskilde Universitetscenter

Ændringerne i teksten om Copenhagen Business School
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.